Handledare till daglig verksamhet LSS

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi en engagerad och driven handledare till daglig verksamhet.

Daglig verksamhet är en insats enligt LSS som ger rätt till sysselsättning för personer i yrkesverksam ålder som inte arbetar eller utbildar sig. Dina arbetsuppgifter är att handleda och stödja dessa personer i deras dagliga arbete. Det krävs att du på ett pedagogiskt sätt, kan leda personer i deras utveckling och se varje individs förmåga och utvecklingspotential. Viktig färdighet är att kunna hantera konflikter och meningsskiljaktigheter som kan uppstå i brukargruppen, genom ett låg-affektivt bemötande.

Då verksamheten växer med flera brukare så behövs nu ytterligare en handledare. Du som medarbetare kommer att ges stor möjlighet att vara delaktig och påverka verksamheternas utformning tillsammans med kollegor och enhetschef. Verksamheten är idag förlagd till största delen på Storängsgården där vi servar äldreboendet samt har estetisk verkstad. Andra arbetsuppgifter du ska stödja brukare i är trädgårdsskötsel, återvinning samt levererar varor i kommunen. Då samtliga brukare inte har förmåga att kommunicera verbalt finns krav på att handledaren tecknar eller har avancerat tecken som stöd. Vi arbetar aktivt med individuella genomförandeplaner samt alternativ kommunikation.

Du samarbetar med chef, kollegor, anhöriga, godemän och personal i boenden för att stärka nätverk kring brukare och samverka med flera olika insatser. Därför efterfrågas god samarbetsförmåga och personlig mognad. Dokumentation sker enligt gällande rutiner där genomförandeplanen är ett levande dokument. Det krävs att du är flexibel och kan skifta fokus, ta egna initiativ och fatta självständiga beslut. Du söker aktivt meningsfulla och givande arbetsuppgifter till brukarna utifrån deras intresse och förmåga.

Kvalifikationer:

Grundkrav är omvårdnadsprogrammet med inriktning mot stöd till personer med funktionsnedsättning alt. Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot stöd till personer med funktionsnedsättning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Övriga krav:
- Erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska och/eller kognitiva funktionsnedsättningar
- AKK samt teckenspråk alt. Avancerat tecken som stöd
- Låg-affektivt bemötande.
- Körkort B

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, dagtid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2017-08-14. Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt! Tillträde enligt överenskommelse, efter erforderliga beslut
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-06-11

Arbetsgivarens referensnummer: SAE170519

Upplysningar lämnas av:

Sara Andersson
Enhetschef
Telefon: 0122-85369, 070-2153462

Facklig(a) företrädare
Anita Grundström
Ordförande Kommunal
Telefon: 0122-857 17

Tillbaka