Utvecklingsstrateg

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Social omsorg omfattar individ- och familjeomsorg, försörjningsstöd och arbetsmarknad, LSS-omsorg, socialpsykiatri samt HVB för ensamkommande barn och ungdomar. Vi söker en utvecklingsstrateg som arbetar i sektors ledningen tillsammans med socialchef, utvecklingsstrateg, HR- konsult, ekonom och 10 enhetschefer. Du kommer att arbeta brett inom de olika specifika områdena.

Arbetsuppgifter:

Som utvecklingsstrateg arbetar du centralt i ett kommunövergripande strategiskt och operativt uppdrag med individ- och familjeomsorgens, socialpsykiatrins, LSS-omsorgens och HVB för ensamkommande barn- och ungdomars områden som arbetsfält. Du är direkt underställd socialchef och ingår i sektorns ledningsgrupp.

Dina arbetsuppgifter kommer att spänna över ett brett fält. I din roll kommer du att ansvara för utrednings- och analys uppdrag, vår verksamhets- och ledningssystem, omvärldsanalys och långsiktiga strategiska frågor. Du kommer även att ansvara för övergripande planeringsarbete, internkontroll, avvikelser och Lex Sarah utredningar. Sektorns verksamhet är direkt underställd Kommunstyrelsen och i rollen som utvecklingsstrateg bereder du underlag till politiken. Vidare kommer du att representera Finspångs kommun i olika samverkansforum. Din närmaste kollega är också utvecklingsstrateg inom sektorn och har ett mer inriktat arbetsområde mot systematisk kvalitets- och förbättringsarbete, men ditt arbete kommer också att beröra detta arbetsområde.

I Finspångs kommun kommuniceras och implementeras de styrande dokumenten i organisationen. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor:

- Ansvar
- Serviceanda
- Utveckling

Kvalifikationer:

Du har för området relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Du har god analytisk förmåga och kompetens inom utredningsarbete. För arbetet som utvecklingsstrateg behöver du ha god insikt i övergripande kvalitetsarbete samt verksamhets- och ledningssystem. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Det krävs engagemang, kreativitet och flexibilitet i rollen, men också att du har tålamod och uthållighet att hålla fast i processer. Du är en initiativrik och ansvarskännande person. Du kommer att använda det svenska språket både i tal och skrift, och det är viktigt att du är en god kommunikatör.

Det är önskvärt med egen ledarerfarenhet och kunskap om sektorns verksamhetsområden. Erfarenhet att leda processer och utvecklingsarbeten på en övergripande nivå är meriterande.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Kvalitetsarbete

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

Finspångs kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-26

Arbetsgivarens referensnummer: A736125

Upplysningar lämnas av:

Annica Ottosson
Socialchef
Mobiltelefon: 072-7344091
Telefon: 0122-85059
E-post: annica.ottosson@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Lisa Andersson-Hansson
Vision
Mobiltelefon: 070-6685720
Telefon: 0122-85720
E-post: vision@finspang.se

Ann-Christin Nilsson
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0122-854 45
E-post: ann-christin.nilsson@ finspang.se

Tillbaka