Handledare söks till daglig verksamhet LSS med grundtjänst i bemanningscentralen

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Nu söker vi en engagerad och driven medarbetare till korttidspoolen.

Ditt första uppdrag är att vikariera i daglig verksamhet från januari till september på 100% måndag till fredag. Daglig verksamhet är en insats enligt LSS som ger rätt till sysselsättning för personer i yrkesverksam ålder som inte arbetar eller utbildar sig. Dina arbetsuppgifter är att handleda och stödja dessa personer i deras dagliga arbete. Det krävs att du på ett pedagogiskt sätt, kan leda personer i deras utveckling och se varje individs förmåga och utvecklingspotential. Viktig färdighet är att kunna hantera konflikter och meningsskiljaktigheter som kan uppstå i brukargruppen, genom ett låg-affektivt bemötande.

Du som medarbetare kommer att ges stor möjlighet att vara delaktig och påverka verksamhetens utformning tillsammans med kollegor och enhetschef. Verksamheten utgår idag ifrån kommunhuset. Era arbetsuppgifter du ska stödja brukare i är: trädgårdsskötsel, återvinning samt levererar varor i kommunen m.m. Bilkörning är en del i arbetsuppgifterna. Du leder en liten grupp brukare som tecknar. Det innebär krav på att handledaren har fullt teckenspråk samt god kunskap om funktionsnedsättningar. Vi arbetar aktivt med individuella genomförandeplaner, alternativ kommunikation samt att förebygga utåtagerande beteende.

Du samarbetar med chef, kollegor, anhöriga, godemän och personal i boenden för att stärka nätverk kring brukare och samverka med flera olika insatser. Därför efterfrågas god samarbetsförmåga och personlig mognad. Dokumentation sker enligt gällande rutiner där genomförandeplanen är ett levande dokument. Det krävs att du vet när du ska vara flexibel och fatta självständiga beslut och när du behöver hålla fast i rutiner.

I september förläggs anställningen till Bemanningscentralens korttidspool. Bemanningscentralen består i dag av 30 medarbetare som rekryterar administrerar eller bemannar vikariat inom vård och omsorg, social omsorg, kost, måltid, lokalvård samt förskola. Vi erbjuder dig ett omväxlande och roligt arbete i kommunens bemanningscentral.
Du kommer främst att stödja brukare inom social omsorgs verksamheter, vilket innefattar grupp- och servicebostäder inom LSS och socialpsykiatri, daglig verksamhet, personlig assistans och korttidsverksamhet för barn och ungdomar inom LSS.
Arbetstiden är schemalagd men arbetet sker på olika arbetsplatser där du för dagen bäst behövs. Möjlighet till arbete inom äldreomsorg, förskola, kost och lokalvård finns även.

Kvalifikationer:

Grundkrav är omvårdnadsprogrammet med inriktning mot stöd till personer med funktionsnedsättning alt. Barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot stöd till personer med funktionsnedsättning eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Övriga krav: - Erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska och/eller kognitiva funktionsnedsättningar - teckenspråk - AKK, Tydliggörande pedagogik - Låg-affektivt bemötande. - Körkort B med manuell växellåda. I korttidspoolen behöver du ha tillgång till egen bil för att ta dig till och från arbetsplatserna Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid 40h/v, dagtid jan-sep, fr.o.m. sep 37h/v
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid 40h/v, dagtid jan-sep, fr.o.m. sep 37h/v
Tillträde: 2018-01-08. Vi tillämpar löpande urval så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-19

Arbetsgivarens referensnummer: SAE171031

Upplysningar lämnas av:

Sara Andersson
Enhetschef
Telefon: 0122-85369, 070-2153462

Karin Nilsen
Enhetschef Bemanningscentralen
Telefon: 0122-85498

Anna-Therése Aldrev
Rekryteringskonsult
Telefon: 076-130 47 91

Facklig(a) företrädare
Anita Grundström
kommunal
Telefon: 0122-857 17

Tillbaka