Förskollärare 100% tillsvidare from.180801 på Metallens förskola

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Metallens förskola ligger centralt och har nära till både naturen olika lekplatser och till bibliotek. Förskolan består av fem avdelningar med syskongrupper. Lärandemiljöerna är anpassade för att stimulera barns utveckling och lärande.

En dag på jobbet
Som förskollärare hos oss är du aktiv i förskolans pedagogiska arbete utifrån läroplanens mål och värdegrund. Som förskollärare leder du det systematiska kvalitetsarbetet i ditt arbetslag och du ansvarar tillsammans med dina kollegor för planering, uppföljning och dokumentation. I arbetet som förskollärare möter du hela barngruppen likväl som den enskilda individen. Det betyder att du behöver vara en trygg, närvarande pedagog som utgår från barnens olika perspektiv och erfarenheter i ditt arbete.

Kvalifikationer:

Vem är du?
Krav:
- Examen med legitimation från lärarhögskola. Inriktning: förskollärare eller lärare mot yngre åldrar.

Meriterande:
- Mer än tre års erfarenhet av att arbeta inom förskola.
Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är en lekande pedagog, som har nära till skratt, är öppen och positiv samt har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med kollegor. Du sprider arbetsglädje och är nyfiken och engagerad. Vi söker dig som har god kunskap om språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och har ett interkulturellt förhållningssätt. Du vågar anta nya spännande utmaningar och är stresstålig och flexibel. Vi söker dig som tillsammans med ett härligt arbetslag och kompetenta barn vill vara med och driva förskolan framåt.

Vi erbjuder dig
En positiv arbetsplats med många glada och kompetenta kollegor och barn.
- friskvårdsbidrag
- årsarbetstid
- semesterväxling
- arbetskläder

Välkommen till oss!Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-01. eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-18

Arbetsgivarens referensnummer: A770146

Upplysningar lämnas av:

Pernilla Möller Andersson
Förskolechef
Telefon: 0122-85356

Facklig(a) företrädare
Lärarförbundet Maria Klavestrand
Telefon: 0122-85161

Tillbaka