Skolkurator

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Du som kurator ingår i skolans elevhälsoteam. Dina arbetsuppgifter är att i samverkan med skolans elevhälsoteam och övrig skolpersonal arbeta förebyggande och hälsofrämjande för att skapa ett bra klimat i skolan och i elevgrupperna. Arbetet kan omfatta såväl gruppverksamhet som enskilda samtal. Du genomför yrkesmässiga samtal, så som stöd, motivations, kris och konfliktsamtal liksom utredande, rådgivande och bearbetande samtal med enskilda elever. Du utreder och bedömer den sociala och psykosociala situationen för enskilda elever och för skolan som helhet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som utbildad socionom och har ett stort engagemang för barns och ungdomars hälsa. Du har förmågan att arbeta självständigt men även i team. Du är en drivande person. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet kräver god förmåga att samverka både internt och externt.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid. 75%
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast eller enl överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-29

Arbetsgivarens referensnummer: A714549

Upplysningar lämnas av:

Marie Doverhag
Chef Central barn- och elevhälsa
Telefon: 0122-856 25, 076-1311710
E-post: marie.doverhag@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Jeanette Grundström
Akademikerförbundet SSR
Mobiltelefon: 070-2765321
E-post: jeanette.grundstrom@ finspang.se

Tillbaka