Övergripande specialpedagog 100%

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är totalt 1 600. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.
Central barn- och elevhälsa samordnar kommunens elevhälsa. Här arbetar psykologer, specialpedagoger, talpedagoger, IT-pedagog och ett skolnärvaroteam.
Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven.
Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala barn- och elevhälsan. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta i kommunens Centrala barn- och elevhälsa som har det övergripande ansvaret för kommunens elever.
Som specialpedagog ansvarar och deltar Du i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. Du träffar pedagoger i elevärenden, handleder pedagoger, elevassistenter och arbetar med elever för att skapa bästa möjliga stöd. Som specialpedagog ansvarar du för elevnära arbete, handledning av personal samt organisation av stödinsatser.

Som specialpedagog på Centrala barn- och elevhälsan samverkar Du med andra, både vårdnadshavare, pedagoger, samt andra instanser men också med specialpedagoger/speciallärare på skolorna.

Kvalifikationer:

Utbildad grundskollärare eller förskollärare med påbyggnad specialpedagog 60p eller 90 hp

Kunskaper och erfarenhet kring elever med intellektuell funktionsnedsättning även gärna med annan kompetens.
Erfarenhet av att identifiera elever i svårigheter.
Erfarenhet av arbete med elever i svårigheter.
Erfarenhet av handledning och konsultation.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du är en trygg och varm person. Du är idérik, tålmodig och har lätt för att kommunicera med barn och vuxna. Du har mycket god samarbetsförmåga och har lätt för att ta egna beslut. Du har god förmåga att organisera och samordna aktiviteter i verksamheten samt bidra till en god arbetskultur. Vi söker dig som kan stärka barns tilltro till sin egen förmåga.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och elever med intellektuell funktionsnedsättning men även neuropsykiatrisk problematik.

Övrigt:

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2018-01-15. tillträde enl överenskommelse
kompensation: Körkort krävs.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-30

Arbetsgivarens referensnummer: A533926 - Kopia

Upplysningar lämnas av:

Marie Doverhag
Chef Central barn- och elevhälsa
Telefon: 0122-856 25, 076-1311710
E-post: marie.doverhag@ finspang.se

Tillbaka