Miljö- och hälsoskyddsinspektör

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Bygg- och miljöenheten ingår i sektor samhällsbyggnad och vi arbetar med allt från bygglov till livsmedelskontroll. Vår verksamhet är utåtriktad och berör på något sätt alla som bor och verkar i Finspång. Enheten omfattar idag 13 tjänster.

På miljöfunktionen arbetar vi för att skydda människors hälsa och miljö genom tillsyn och rådgivning. Vi är 6 inspektörer och en administratör. Vår målsättning är att ha fördelat huvudansvar inom olika tillsynsområden men även en större delaktighet genom projekttillsyn inom ytterligare områden. Vi hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll med att utveckla tillsynen och erbjuda en god service med hög kvalitet i ärenden.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta med tillsyn inom miljöbalkens område med huvudsaklig inriktning mot miljöfarlig verksamhet och förorenade områden. Vi söker dig som har ett engagemang och vill vara med och utveckla denna tillsyn.

Tjänstens innehåll kan komma att anpassas efter sökandens kompetens. Vi arbetar både självständigt och i grupp i olika tillsynsprojekt där du både kan bidra med din kunskap men också få stöd och utvecklas inom nya områden.

Arbetet är variationsrikt och du planerar tillsynsarbete och projekt inom dina ansvarsområden och genomför tillsyn och rådgivning inom miljöbalken med flera lagstiftningar. Du handlägger ärenden självständigt och skriver rapporter och formulerar beslutshandlingar.

Vi använder ärendehanteringssystemet Edp Vision.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller motsvarande kvalifikationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som miljöinspektör alternativt att du har motsvarande erfarenhet av arbete inom miljöområdet från statlig eller privat sektor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du ska passa in i vår arbetsgrupp. Vi uppskattar om du är en effektiv och ansvarstagande person som trivs med att samarbeta. Engagemang, flexibilitet och initiativkraft är viktiga egenskaper.

Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera både muntligt och skriftligt och har förmåga att skapa förtroende och har ett respektfullt och sakligt bemötande. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta beslut.

B-körkort erfordras.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: JS20180515

Upplysningar lämnas av:

Jonny Sävenhed
Enhetschef
Mobiltelefon: 070-57 189 79
Telefon: 0122-852 37
E-post: jonny.savenhed@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Lisa Andersson-Hansson
Ombud Vision
Telefon: 0122-857 20

Tillbaka