Enhetschefer till LSS

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1600 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Social omsorg sysselsätter cirka 300 medarbetare och bedriver verksamhet inom LSS, kommunal psykiatri, individ och familjeomsorg, boende för ensamkommande barn och ungdomar, försörjningsstöd och arbetsmarknadsenhet. Vi söker nu 2 enhetschefer till LSS-omsorg. Båda chefsområdena innefattar cirka 30 medarbetare uppdelade på mindre gruppbostäder. LSS består idag utav 6 chefsområden. Det ena chefsområdet innefattar 4 gruppbostäder och det andra chefsområdet består utav 2 servicebostäder och 1 gruppbostad med inriktning mot psykiatri, samt korttidsboende för barn och ungdomar. LSS-omsorgen kommer att förändras utifrån nya behov, och vi kommer att utöka med ytterligare ett chefsområde i samband med att verksamheten expanderas med ytterligare 2 gruppbostäder. Vi söker dig som vill vara med i förändringsarbetet och forma LSS-omsorgen.

För mer information: http://www.finspang.se

Arbetsuppgifter:

Att vara chef i Finspångs kommun innebär stora möjligheter till inflytande och påverkan i organisationen där huvuduppgiften är att driva och utveckla verksamheten.
Som chef har du ansvar för verksamhetens resultat avseende brukarkvalitet, ekonomi, personalledning och utveckling. Du ska vara en god förebild som skapar öppenhet i arbetsklimat och arbetssätt.

I Finspångs kommun kommuniceras och implementeras de styrande dokumenten i organisationen. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor:

ANSVAR:
Vi tar initiativ, är engagerade och genomför fattade beslut.
Vi är medskapande och tar ansvar för resultatet.

SERVICEANDA:
Vi har brukaren i fokus.
Vi möter varje människa med respekt.

UTVECKLING:
Vi tänker nytt, omprövar och finner nya lösningar.
Vi tar tillvara på kreativitet och samverkan.

Kvalifikationer:

Förutom lämplig högskoleutbildning samt väl meriterad erfarenhet från verksamhetsområdet, vill vi att du är en person som kan fatta tydliga beslut och är lojal med av andra fattade beslut. Viktigt är att du kan anpassa dig till förändrade förhållanden samt våga pröva nya arbetsmetoder som utvecklar verksamheten.
Goda kunskaper inom personalledning och ekonomi värderas högt, likaså kunskaper om och erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Du agerar affärsmässigt utifrån en helhetssyn vilket bland annat innebär en ekonomisk medvetenhet i förhållande till den egna verksamheten och i förhållande till hela kommunkoncernen.

Eftersom vi befinner oss en spännande förändringfas, är det viktigt att du är flexibel och utvecklingsorienterad. Vi söker dig som vill vara med och påverka, är självgående, kommunikativ och engagerad. Du ska ha lätt för att samarbeta med andra. Vi ser gärna att du har erfarenhet av strukturerat förbättringsarbete, då sektorn arbetar med ständiga förbättringar.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

Finspångs kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-01

Arbetsgivarens referensnummer: A760925

Upplysningar lämnas av:

Annica Ottosson
Socialchef
Mobiltelefon: 072-7344091
Telefon: 0122-85059
E-post: annica.ottosson@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Therese Holm
Chefsombud Vision
Mobiltelefon: 0703029720
Telefon: 0122-854 24
E-post: therese.holm@finspang.se

Sofie Karlsson
Chefsombud Ledarna
Telefon: 0122-85205

Ann-Christin Nilsson
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0122-85445
E-post: ann-christin.nilsson@ finspang.se

Tillbaka