Pedagoger och vårdare till Björnkullens korttidsboende

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Vi söker pedagoger och vårdare till Björnkullens korttidsboende och skolbarnsomsorg.

Björnkullen är ett korttidsboende och förlängd skolbarnsomsorg för personer tillhörande LSS personkrets. Övervägande delen av våra brukare är i skolålder, någon kan vara äldre eller yngre än så.

Arbetsuppgifterna består av omsorg och pedagogisk verksamhet. Omsorgsbehovet varierar. Vi arbetar med kontaktmanaskap vilket innebär att vara den som tillsammans med brukare och dennes företrädare upprättar en genomförandeplan som beskriver hur tillvaron på Björnkullen ska formas. Dokumentation sker i Procapita. Kontaktmanaskapet innebär även att efter samtycke ha kontakt och samverkan med andra för brukaren viktiga aktörer.

Arbetsgruppen består av 10 personer med anställning som vårdare, förskollärare och fritidspedagog.
Arbetstiderna är schemalagda alla dagar i veckan, nattarbete ingår.
Tidigare erfarenhet av arbete med personer som innefattas i personkretsen tillhörande LSS är meriterande

Kvalifikationer:

Till pedagogtjänst, förskollärare/fritidspedagog eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Till vårdartjänst, vårdare, undersköterska, barnskötare eller annan likvärdig utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort B.

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 77% schema Björnkullen övrig tid resurspass inom kommunen
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Schema.  Schemalagd arbetstid, nattarbete ingår
Tillträde: Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 3

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-03-25

Arbetsgivarens referensnummer: TA 180307

Upplysningar lämnas av:

Tony Andersson
Enhetschef
Telefon: 0122-852 77

Facklig(a) företrädare
Anita Grundström
Ordförande kommunal
Telefon: 0122-85717

Maria Klavestrand
Lärarförbundet
Telefon: 0122-851 61

Tillbaka