Kock med köksansvar vikariat till Brenäs skola

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Kostenheten ingår i sektor samhällsbyggnad som är indelad i 7 tillagningskök och 1 mottagningskök och vi söker nu en kock med köksansvar till vikariatet på Brenäs skolan i Finspång. Vi söker en engagerad och ansvarsfull medarbetare till Kostenheten med nuvarande placering på Brenäs tillagningskök. Vi strävar efter att ha hemlagad mat med hög andel ekologiska livsmedel och att öka andelen närproducerat.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta under kostchefen och ha ansvar för kostproduktionen på Brenäs skola och förskola som producerar ca 40 måltider/dag. Du ska på ett självständigt sätt ansvara för tillagning av frukost, lunch samt förbereda mellanmål till skolan och förskolan.

Som kock med köksansvar ska du på ett självständigt och ansvarsfullt sätt organisera och utföra arbetet i köket. Du ska utveckla verksamheten och se till att uppsatta mål och riktlinjer uppnås. Vi vill att du tar egna initiativ, skapar matglädje och visar ansvarsförmåga. Ex. på arbetsuppgifter som ingår är tillagning av mat inkl. dietkoster, inköp enligt avtal, egenkontroll, disk och lokalvård. Det ingår att delta i arbetsplatsträffar. Du ska medverka i kostråd och utveckla kundkontakter samt bidra till enhetens arbete med face Book. Du kommer att arbeta med kostdatasystemet Aivo.

Vid behov arbetar du i andra kök.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har kockutbildning gärna med flerårig erfarenhet från storköksproduktion för skola och förskola eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du bör ha praktisk erfarenhet från arbete i storkök med tillagning av mat inkl. dietkost till förskola och skola.

Du bör ha goda datakunskaper i World, Excel och gärna erfarenhet från kostdataprogram.

Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi söker dig, som har stor entusiasm och ett starkt driv med ett fokus på kundservice.
Du ska ha god förmåga att samarbeta, vara flexibel och skapa ett gott samarbetsklimat. Du är som person serviceinriktad och har ett stort intresse för utvecklingsarbete. Det ingår att delta i arbetsplatsträffar. Vi vill att du tar egna initiativ och visar ansvarsförmåga.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. 81,25 %
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2018-08-01. Eller efter överenskommelse.
Tidsbegränsat till: 2018-12-31
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-03

Arbetsgivarens referensnummer: CS20180413

Upplysningar lämnas av:

Catharina Stenhammar
Kostchef
Telefon: 0122-850 42

Facklig(a) företrädare
Alexandra Strandberg
ombud kommunal
Telefon: 0122-858 46

Tillbaka