Lärare/ förskollärare till Träningsskolan

Tillbaka

Träningsskolan i Finspångs Kommun behöver utöka med en lärare/förskollärare.

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är totalt 1 600. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och ungdoms verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och ungdom ryms även myndighetskontor IFO och socialtjänstverksamhet för barn, unga och familjer. Här finns det samlade barn- och ungdomsstödet, familjeteam, ungdomshälsa och viss fritidsverksamhet. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Vi söker dig som har en lärarexamen med inriktning mot utvecklingsstörning. Du har ett lösningsinriktat förhållningssätt och ser möjligheter i elevers lärande. Du är van vid att använda digitala verktyg och kompensatoriska hjälpmedel i undervisningen. Som person är du positiv, glad och flexibel. Du har lätt för att samarbeta med olika typer av människor, men kan även arbeta självständigt.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en lärarexamen med inriktning mot utvecklingsstörning.
Tjänsten är på 100%
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erfoderliga beslut ges.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2017-08-21. Efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-24

Arbetsgivarens referensnummer: Nyh201701

Upplysningar lämnas av:

Tangra Brussander
Rektor
Mobiltelefon: 072-247 41 55
Telefon: 0122-856 74
E-post: tangra.brussander@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Carola Olsson LR
Telefon: 0122-855 72
E-post: carola.olsson@finspang.se

Tillbaka