Hållbarhetsstrateg med inriktning mot miljö- och klimat

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Till Sektor Samhällsbyggnad söker vi nu en hållbarhetsstrateg med inriktning mot miljö och klimat. Tjänsten är placerad direkt under Samhällsbyggnadschef och du ingår tillsammans med övriga strateger i ledningsgruppen.

Sektor samhällsbyggnad är en bred sektor som ansvarar för samhällsplanering, bygg och miljö, kost och måltid, internservice, lokalvård, räddningstjänst, fastighets- samt transportfrågor.

Arbetsuppgifter:

Som hållbarhetsstrateg mot miljö och klimat arbetar du med att utveckla kommunens miljöarbete. Det kan innebära att ta fram styrdokument och leda förändringsprocesser. Du arbetar med ett helhetsperspektiv och främjar arbetet miljö- och klimatfrågor både internt och externt. I arbetet ingår bland annat att ta fram en klimatanpassningsplan.

Du medverkar till ekologisk hållbarhet i samhällsplaneringen. Du är samordningsansvarig för remisser inom området ekologisk hållbarhet och företräder kommunen i kontakter med nationella och regionala aktörer.

Du arbetar även med uppföljning, analyser, utvärderingar och ärendeberedning inom ekologisk hållbar utveckling.

Kvalifikationer:

Du har en naturvetenskaplig högskoleutbildning eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Erfarenhet av kvalificerat arbete på strategisk nivå inom offentlig sektor är meriterande.

Som person är du drivande, strukturerad och analytisk. Det är viktigt att du har en god kommunikativ förmåga, både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du har erfarenhet av projekt- och processledning.

Du har mycket god samarbetsförmåga och är lyhörd för andras synpunkter och perspektiv. På ett naturligt sätt skapar du goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Du är van att planera och organisera ditt arbete på ett metodiskt sätt, både självständigt och i team.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Skicka in din ansökan idag då urval sker löpande.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: HF20180321

Upplysningar lämnas av:

Helene From
Samhällsbyggnadschef
Telefon: 0122-850 60

Per Strannelid
Miljöstrateg
Telefon: 0122-85021, 070-6395021

Susanne Arnberg
Utvecklingsstrateg
Mobiltelefon: 072-144 00 00

Facklig(a) företrädare
Lisa Andersson Hansson
Vision
Telefon: 0122-857 20, 070-668 57 20

Mats Johansson
Jusek
Telefon: 0122-85106

Tillbaka