100% Barnskötare tillsvidare Hårstorps förskola

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Vill du vara med och utveckla en spännande förskola med massor av möjligheter tillsammans med kollegor, där vi strävar efter att arbeta Reggio–Emilia–inspirerat

Du som barnskötare strävar i ditt arbete mot de mål och riktlinjer som finns i läroplanen för förskolan, gällande normer och värden, utveckling och lärande, omsorg, barns inflytande, samverkan förskola/hem, samverkan skola och det kvalitetsarbete som skall bedrivas på förskolan.
Du är engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som barnskötare.
Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag, där man kompletterar varandras styrkor och kompetenser. Du har erfarenhet eller intresse av pedagogisk dokumentation.
Hos oss får du en möjlighet att arbeta tillsammans med positiva, utbildade pedagoger och en grupp nyfikna, kunskapstörstande barn. Tjänsten finns i dagsläget på en avdelning som arbetar med de yngre barnen.

Hårstorps förskola är en förskola som ligger i östra delen av kommunen. Den ligger i ett naturskönt område i närhet till både skog och sjö.
Förskolan har sex hemvister och ett tillagningskök, där vår kokerska lagar maten. Flertalet av barnen äter i en matsal för att möjliggöra mer pedagogiska ytor inne på hemvisterna, men också för att skapa möten mellan barn och pedagoger. Barnen är indelade i åldershomogena grupper och hemvisterna är utformade så att de stimulerar och utmanar varje barns behov av utveckling.
På förskolan finns flera ateljéer, bygg-rum, bibliotek, avslappnings-rum, snickar-rum, musikrum och rörelse-sal. Förskolan har tre härliga utegårdar som alla använder.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad barnskötare, som vill vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet och är intresserad av att arbeta Reggio-Emilia-inspirerat.
Vi ser gärna att du har kännedom om Reggio-Emilia-filosofin samt tycker att detta förhållningssätt känns inspirerande och utvecklande.
Som barnskötare är du positiv, har en positiv barnsyn och ser barnen som kompetenta. Din uppgift är att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt eller tillsammans med dig som medforskare.

Är du nyfiken och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till mig! Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten kommer att utannonseras externt och internt och kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-08
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-26

Arbetsgivarens referensnummer: A730585

Upplysningar lämnas av:

Christina Lundqvist
Förskolechef
Telefon: 0122-856 02

Facklig(a) företrädare
Ulla Engberg
Kommunal
Telefon: 0122-85715, 85353

Tillbaka