Bibliotekarie

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Du ska ansvara för medieurval av facklitteratur till huvudbiblioteket. Du arbetar med detta i samverkan med andra kollegor på biblioteket, handleder i it-frågor liksom bidrar till olika delar av bibliotekets programverksamhet. I tjänsten ingår sedvanliga bibliotekarieuppgifter som t ex tjänstgöring i informationsdisk.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Du har en god kommunikativ förmåga och tycker om att möta besökare, såväl barn, unga som vuxna vid informationsdisken och har en god känsla för service. Du fungerar bra både i självständigt arbete och i grupp och som person har du en positiv grundsyn, är utåtriktad och har goda it-kunskaper.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Erfarenheter av bibliotekariearbete med liknande inriktning är önskvärd.

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. 100%
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema.  i tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring
Tillträde: 2017-05-01
Tidsbegränsat till: 2017-12-31. vikariat
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-24

Arbetsgivarens referensnummer: A659512

Upplysningar lämnas av:

Elisabeth Cserhalmi
Bibliotekschef
Telefon: 0122-850 67
E-post: elisabeth.cserhalmi@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Sofia Engvall
Dik-förbundet (DIK)
Telefon: 0122-850 69

Tillbaka