Socialtjänsten söker barn-och ungdomshandläggare

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Socialtjänstens Individ och familjeomsorg (IFO) består av myndighetsutövning och utförarverksamheter riktade till barn, ungdomar, familjer och vuxna. I början av året organiserade vi om för att på riktigt kunna satsa på ett nära ledarskap med mycket stöd till handläggarna. Din gruppchef ansvarar för en arbetsgrupp på 8 medarbetare. Förutom stödet av chef har vi också en sakkunnig i handläggning och dokumentation som sitter i samma korridor. Inom IFO har vi satsat på en bra introduktion av nyanställda.
Inom IFO satsar vi på att implementera Signs of Safety, vilket innebär att vi erbjuder den utbildningen till alla som börjar hos oss. Gruppen har även handledning i metoden.
Vi söker nu en barn-och ungdomshandläggare. Utifrån aktuell lagstiftning skall du utreda barn och ungas behov, föräldrars förmåga samt rätt till insatser. Du kommer också att följa upp beviljade insatser. I arbetet ingår samarbete med nätverk och andra aktörer i syfte att främja barn och ungas utveckling.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom. Erfarenhet av utredningar enligt SoL och LVU samt goda kunskaper i lagstiftning och metodfrågor är önskvärt.
Meriterande är om du har erfarenhet av Procapita, BBIC och Signs of Safety.
Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Körkort B är ett krav.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Rekryteringen genomförs under förutsättning av erforderliga beslut. Intervjuer sker löpande.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid.  Flextidsavtal
Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-03-18

Arbetsgivarens referensnummer: LU180223

Upplysningar lämnas av:

Ann-Charlotte Thor Gram
Gruppchef
Telefon: 0122-853 25, 070-269 72 50

Linda Ulriksson
Enhetschef
Telefon: 0122-853 16, 070-282 41 04

Facklig(a) företrädare
Ann-Christin Nilsson
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0122-854 45, 070-294 14 60

Lisa Andersson Hansson
Vision
Telefon: 0122-857 20, 070-668 57 20

Tillbaka