Språkutvecklare

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är totalt 1 600. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Central barn- och elevhälsa samordnar kommunens elevstöd. Här arbetar psykologer, specialpedagoger, talpedagoger, IT-pedagog och ett Skolnärvaroteam.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Ett starkt språk är ett viktig grund för barns möjligheter att lyckas i livet. Kompetens hos lärarna i läsinlärning blir viktig, för att på bästa sätt möjiggöra en god läsutveckling hos eleverna. För att utveckla läsfärdigheten behövs övning. Finspångs kommun startade ett språkutvecklande projekt under 2016. I språkteamet finns ytterligare tre medlemmar. Vill du vara med och fortsätta driva utvecklingen? För bästa resultat ska vi tillsammans utöka insatserna redan i förskoleklass och systematiskt upp i årskurserna 1 och 2.

Vi söker en pedagog som helhjärtat vill utveckla språkleksarbetet i kommunen. Vår utgångspunkt är Bornholmsmodellen. Du kommer att arbeta systematiskt med genomförande av språklekar i mindre elevgrupper tillsammans med ordinarie personal. Du kommer att tillhöra teamet med kommunens Centrala Barn- och elevhälsa.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är förskollärare eller lärare, men genuint intresse för språk och kommunikation.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Du är en trygg och varm person. Du är idérik, tålmodig och har lätt för att kommunicera med barn och vuxna. Du har mycket god samarbetsförmåga och har lätt för att ta egna beslut. Du har god förmåga att organisera och samordna aktiviteter i verksamheten samt bidrar till en god arbetskultur. Vi söker dig som kan stärka barns tilltro till sin egen förmåga att lära.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete med barn och elever. Önskvärt att du har kunskap om språkutveckling, gärna med erfarenhet av Bornholmsmodellen.

Övrigt:

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid. 100%
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: 6 månader eller längre. Anställning med möjlighet till förlängning.
Tillträde: 2017-08-14
Tidsbegränsat till: 2018-06-30. Med eventuell förlängning alt med övergång till en tillsvidaretjänst.
kompensation: Körkort och bil krävs. Milersättning utgår.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: A530306

Upplysningar lämnas av:

Marie Doverhag
Chef Central barn- och elevhälsa
Telefon: 0122-856 25, 076-1311710
E-post: marie.doverhag@ finspang.se

Tillbaka