Restaurangbiträde 62,5 % vikariat till kostenheten

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Kostenheten ingår i sektor samhällsbyggnad och har 7 tillagningskök samt 1 mottagningskök och vi söker nu en vikarie som restaurangbiträde 62,5 % sysselsättningsgrad till Kostenheten. Vi söker en engagerad och ansvarsfull medarbetare med nuvarande placering på Storängsskolans tillagningskök.

Vi strävar efter att ha hemlagad mat med hög andel ekologiska livsmedel samt att öka andelen närproducerat.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta under köksansvarig och ingå i arbetslaget på Storängsskolan tillagningskök med 6 medarbetare. Tillagningsköket producerar ca 800 måltider/dag inkl. servering i skolrestaurangen. Köket lagar mat till förskola och skolor samt frukost och mellanmål till skolans omsorgselever.

Som restaurangbiträde ska du självständigt och ansvarsfullt kunna utföra dina arbetsuppgifter i tillagningsköket samt i skolrestaurang/matsal. Dina främsta ansvarsområden blir råkostberedning och skolrestaurang. Ingår att delta i alla arbetsuppgifter i tillagningsköket ex att diska, packning av råvaror, tillagning av mat inkl. dietkoster, lokalvård samt att utföra egenkontroll, medverka i kostråd och facebook.

Viss datakunskap krävs.

Det ingår att medverka och utveckla verksamheten och att se till att uppsatta mål och riktlinjer uppnås, vid behov arbetar du i andra kök.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har storköksutbildning gärna med flerårig erfarenhet från storkökproduktion för skola/äldreomsorg eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du bör ha praktisk erfarenhet från arbete i storkök med tillagning av mat inkl. dietkost till förskola och skola med skolrestaurang.
Du bör ha goda datakunskaper i World, Excel och gärna erfarenhet från kostdataprogram.

Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi söker dig, som har stor entusiasm och ett starkt driv med ett fokus på kundservice.
Du ska ha god förmåga att samarbeta och att skapa ett gott samarbetsklimat i gruppen. Du är serviceinriktad och har ett stort intresse för utvecklingsarbete. Det ingår att delta i arbetsplatsträffar. Vi vill att du tar egna initiativ och visar ansvarsförmåga.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Vi arbetar utifrån heltidsperspektivet och för att tjänsten ska öka i sysselsättningsgrad.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret uppvisas.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid. 62,5%
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema. 
Tillträde: 2018-06-14. Eller efter överenskommelse
Tidsbegränsat till: 2018-08-31. Med eventuell förlängning.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-03-31

Arbetsgivarens referensnummer: CS20180306

Upplysningar lämnas av:

Catharina Stenhammar
Kostchef
Telefon: 0122-850 42

Facklig(a) företrädare
Alexandra Strandberg
ombud kommunal
Telefon: 0122-858 46

Tillbaka