Nyhemsskolan 7-9 söker Träslöjdslärare

Tillbaka

Välkommen till en kommun som nysatsar på skolan! Vi har en god ekonomi, en mycket duktig chefsgrupp och en förvaltning som vill och vågar tänka nytt. Nu bygger vi ut och ökar bemanning och lärartäthet. Räkna med oss. Vi ger dig möjligheter och stöd och du får en viktig roll i kommunen. Vill du vara med?

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är totalt 1 600. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 3100 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.
Verksamheten inom Nyhemsskolan 7-9 ska präglas av trygghet, lärande, trivsel och arbetsglädje där eleven sätts i centrum. Vi arbetar därför målmedvetet för att skapa tillit och förtroende mellan elev och personal. Detta ger förutsättningar för att eleven ska känna trygghet, ha framtidstro och utveckla sina kunskaper. Nu behöver vi utöka vår personalstyrka då vi får fler elever.

För mer information: http://finspanatet.kommun.local/wwwfinspangse/Utbildning/Grundskolor/Vara-grundskolor/Nyhemsskolan/

Arbetsuppgifter:

Nyhemsskolan 7-9 söker lärare med behörighet att undervisa i Träslöjd. Du ingår i ett av skolans tre årsarbetslag. Mentorskap ingår i tjänsten. Som mentor ansvarar Du för 10-14 elever och har ett delat ansvar för en klass tillsammans med en kollega från ditt arbetslag. Du är delaktig i skolans prioriterade utvecklingsmål och kontinuerliga utveckling.
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

Kvalifikationer:

Vi söker Dig som har behörighet att undervisa i träslöjd och som kan stärka elevers tilltro till sin egen förmåga att lära. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten är tillsvidare och på 100%. Du har erfarenhet av mentorskap. Du jobbar formativt och ser fördelar med att jobba digitalt. Du är väl förtrogen med läroplanen. Du är kommunikativ, närvarande, kreativ och kritiskt tänkande.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2017-10-01
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-26

Arbetsgivarens referensnummer: Nyh201709

Upplysningar lämnas av:

Mia Nylander
Rektor
Telefon: 0122-856 73

Tillbaka