Modersmålslärare/ studiehandledare somaliska

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Studiehandledning sker innan, under eller efter lektionstid. Pedagogen ska vara en brygga mellan modersmålet och det svenska språket i syfte att stödja elevernas utveckling och lärande i samarbete med övrig personal på skolorna.

Modersmål består av undervisning enligt kursplan i ämnet modersmål, dokumentation samt bedömning och betygsättning.
Modersmålsundervisningen sker efter ordinarie skoltid och i åldersblandade grupper ibland på flera skolor i kommunen.
Flexibilitet är av stor vikt då schema och elevunderlag kan ändras under läsåret.

Kvalifikationer:

Som person är du initiativrik, strukturerad och kvalitetsmedveten. Det är viktigt att du har en god social kompetens och ett gott bemötande mot såväl elever som vårdnadshavare och kollegor.
Vi söker i första hand dig som: • gärna har erfarenhet av undervisning i svensk skola • har aktuellt språk som ditt modersmål • har dokumenterat goda kunskaper i aktuellt språk • har god insikt i traditioner, seder, bruk och samhällsstruktur i landet/länderna där språket talas • har dokumenterat goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, motsvarande gymnasiekursen SV2 • har datorvana och är van vid att hantera digitala lärverktyg som utgör en självklar del i din undervisning • har god samarbetsförmåga, är strukturerad och har god förmåga att arbeta självständigt • är duktig på att kommunicera på svenska kring elevers utveckling och bidrar i pedagogiska diskussioner med andra pedagoger. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2018-08-09. Utdrag ur belastningsregister ska kunna uppvisas.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-22

Arbetsgivarens referensnummer: A777801

Upplysningar lämnas av:

Anna Sparelius
Tf Enhetschef Språkenheten
Mobiltelefon: 072-5550390
E-post: anna.sparelius@ finspang.se

Tillbaka