Bygglovshandläggare

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Bygg- och miljöenheten ingår i sektor samhällsbyggnad och vi arbetar med allt från bygglov till livsmedelskontroll. Vår verksamhet är utåtriktad och berör på något sätt alla som bor och verkar i Finspång. Enheten omfattar idag 13 tjänster.

Byggfunktionen som ansvarar för myndighetsutövning enligt plan- och bygglagen och miljöbalken omfattar idag 6 tjänster.

Arbetsuppgifter:

Som bygglovhandläggare kommer du i första hand att arbeta med handläggning av bygglov och anmälningsärenden. Beroende på kvalifikationer kan även andra arbetsuppgifter bli aktuella, så som den tekniska delen av bygglovsprocessen, förhandsbesked, strandskyddsdispenser samt tillsynsarbete inom lagstiftningarna.

Arbetet sker i nära samarbete med övriga handläggare och administratör på enheten. Arbetet är utåtriktat och i tjänsten ingår information och rådgivning till allmänheten och företag, men även samverkan med andra kommunala tjänstemän och myndigheter.

Vi använder ärendehanteringssystemet Edp Vision.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har lätt för att samarbeta, är lyhörd och har god kommunikationsförmåga. Du lägger stor vikt vid att agera och besluta på ett rättssäkert sätt, samtidigt som du har ett serviceinriktat förhållningssätt.

Du är byggnadsingenjör, utbildad bygglovshandläggare eller har någon form av byggnadsteknisk bakgrund som arbetsgivaren bedömer lämplig för uppdraget. Erfarenhet inom relevant kommunal verksamhet är meriterande liksom erfarenhet av byggproduktion. Du har goda kunskapar i svenska samt goda datorkunskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. För arbetet krävs B-körkort.

Meriterande är även erfarenheter av ärendehanteringssystemet Edp Vision samt GIS-system GEOSECMA.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-02-15

Arbetsgivarens referensnummer: JS20180201

Upplysningar lämnas av:

Jonny Sävenhed
Enhetschef
Telefon: 0122-85237
E-post: jonny.savenhed@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Lisa Andersson Hansson
Vision
Telefon: 0122-857 20, 070-668 57 20

Tillbaka