GIS-samordnare till samhällsplaneringsenheten

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Vår GIS-ingenjör har valt att gå vidare till nya utmaningar och vi behöver nu hitta en ersättare till henne. Ta chansen att bli en del i ett drivet team med spännande arbetsuppgifter där du har stora möjligheter att själv påverka din arbetsdag!

Tjänsten som GIS-samordnare finns på Samhällsplaneringsenheten som har 12 medarbetare. Inom enheten handlägger vi även frågor inom områdena kartframställning och mätfrågor, detaljplanering, trafik, skolskjuts, naturvård, mark- och exploatering samt fastigheter och lokaler.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att ansvara för att samla in information, administrera, underhålla och utveckla kommunens och de kommunala bolagens gemensamma geografiska informationssystem. I tjänsten ingår även att ansvara för internutbildning i GIS-systemet och vara sammankallande av GIS-rådet, som består av representanter för kommunens sektorer och de kommunala bolagen. Under året kommer vi att upphandla och påbörja införandet av ett nytt kommunövergripande GIS-system och du kommer tillsammans med konsult att genomföra införandet.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är högskoleutbildad GIS-ingenjör eller har förvärvat motsvarande kunskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet från privat eller kommunal kart- eller GIS-verksamhet. Vi vill att du har stor kunskap och erfarenhet av att använda olika GIS-verktyg (exempelvis ArcGIS, Map Info, FME), CAD-program och geografiska databaser. Du ska ha god förmåga att förmedla dina kunskaper och möjligheterna med GIS. Du ska vara lyhörd och kunna lyssna på kundens behov och önskemål. I arbetet krävs att du är kvalitetsmedveten, ansvarstagande och drivande och intresserad av att lära nytt.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Skicka in din ansökan idag då urval sker löpande.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-31

Arbetsgivarens referensnummer: MÖ20170602

Upplysningar lämnas av:

Marika Östemar
Tf Enhetschef
Telefon: 0122-852 90

Facklig(a) företrädare
Marika Sjödin
Vision
Telefon: 0122-850 64
E-post:

Tillbaka