Behandlare på Familjeteamet

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Familjeteamet i Finspång arbetar med stöd och behandling till familjer med barn 0-19 år samt ungdomar. Vi arbetar med insatser både på bistånd och service riktade till familj, par eller enskilt. Vi bedriver också viss gruppverksamhet.

På familjeteamet arbetar 11 behandlare plus en gruppledare som stöttar i det dagliga arbetet. Vi arbetar på årsarbetstid vilket innebär att vi förlägger arbetstiden efter verksamhetsens behov. Personalen på teamet har vidareutbildningar i bl.a PYC, föräldraprogram, samarbetssamtal, FFT och KPT.

Arbetet lägger vi upp efter familjernas behov och försöker då matcha det med lämplig metod och behandlare.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med social, pedagogisk eller psykologisk inriktning. Vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenheter och personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du är självgående, empatisk och flexibel samt kan uttrycka dig i skrift. Erfarenhet av arbete med familjer är meriterande.
Det är också meriterande om du har kunskap om anknytning, samt om du har steg 1-utbildning.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.  Årsarbetstid
Tillträde: 2017-02-01. Tjänsten är vakant från årsskiftet så vi ser gärna ett tillträde så snart som möjligt.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-01-15

Arbetsgivarens referensnummer: A638382

Upplysningar lämnas av:

Linda Ulriksson
Enhetschef
Mobiltelefon: 070-2824104
Telefon: 0122-85316
E-post: linda.ulriksson@ finspang.se

Ann-Christin Nilsson
Gruppledare
Mobiltelefon: 070-2941460
Telefon: 0122-854 45

Facklig(a) företrädare
Lena Nilzen, Vision
Behandlingassistent
Telefon: 0122-853 10

Sara Stefanovic Hellerstedt
Akademikerförbundet SSR
Mobiltelefon: 072-2333028
Telefon: 0122-85495

Tillbaka