Vårdare till östermalmsvägens gruppbostad

TillbakaFinspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en positiv och engagerad vårdare till östermalmsvägens gruppbostad. Gruppbostaden startade 1 februari 2017 och har plats för 4 brukare.
Du kommer ingå i en personalgrupp på 7 personer. Du och övrig personal i gruppbostaden har i uppdrag att se till att våra brukare får stöd och service av god kvalitet utifrån brukarens individuella behov.
Det dagliga arbetet på enheten kan till exempel röra sig om stöd med personlig omvårdnad eller att kunna utföra vardagliga sysslor såsom städ, tvätt och inköp. Det personliga stödet för fritids- och kultursysselsättningar samt den sociala gemenskapen och kontakten med andra personer tillgodoses inom ramen för boendet. Personalen arbetar för att varje brukare i boendet får ett självständigt liv som är anpassat efter var och ens speciella behov, intresse och möjligheter.

Kvalifikationer:

Du har adekvat utbildning till exempel godkänd gymnasieutbildning på omvårdnadsprogrammet alt. barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot stöd till personer med funktionsnedsättning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer lämplig. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Övriga krav:
-Körkort B
-Tidigare erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska och/eller kognitiva funktionsnedsättningar
-Datavana
-Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
-Goda kunskaper i social dokumentation och uppföljning samt att arbeta målstyrt med individuella genomförandeplaner.


I övrigt meriteras;
-erfarenhet av tydliggörande pedagogik
-kunskap om lågaffektivt bemötande
-alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)
-teckenspråk


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema. 
Tillträde: 2018-08-01. Urval sker löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse efter erfordeliga beslut.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-18

Arbetsgivarens referensnummer: A780774

Upplysningar lämnas av:

Therese Holm
Enhetschef
Mobiltelefon: 0703-029720
Telefon: 0122-854 24
E-post: therese.holm@finspang.se

Carolina Regnstrand
Stödpedagog
Telefon: 076-146 40 88
E-post: carolina.regnstrand@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Maria Johansson
vårdare
Telefon: 070-271 58 40
E-post: maria.johansson2@ finspang.se

Tillbaka