Förskolechef

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är totalt 1 800. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor Utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 3100 barn och ungdomar från 1 - 16 år inom förskola och grundskola och vi är ca 510 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Som förskolechef är du underställd verksamhetschef.

För mer information: http://www.finspang.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en förskolechef till ett av våra sex chefsområden inom förskolan.
Du kommer att leda arbetet självständigt på dina respektive enheter men ingå i det gemensamma ledningsteamet för förskolorna i kommunen. Du utgår i ditt arbete från kommunhuset i Finspång där du har kontor och tillgång till hela den kommunala stödorganisationen, administratörer och sektorsledning.

Kvalifikationer:

Du har pedagogisk utbildning på högskolenivå och är gärna utbildad förskollärare. Det är meriterande om du har den statliga rektorsutbildningen.
Du är väl förtrogen med arbetet inom förskolan.
Det är av yttersta vikt att du kan och vill kommunicera och samarbeta med barn, vårdnadshavare och kollegor. Du bör vara flexibel och stresstålig. Du har vidare en god pedagogisk insikt vilket innebär en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och deras olika förutsättningar där du kan anpassa ditt sätt att förmedla ditt budskap till mottagaren. Du är också mångfaldsmedveten där du har en förmåga att se till och tillvarata olikheter. Vid anställningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Uppdraget kräver mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta med många olika aktörer inom och utom verksamheten.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Flerårig erfarenhet av arbete inom förskolan är ett krav. Det är meriterande om du har arbetat som chef eller har innehaft andra ledningsuppdrag på övergripande nivå.

Övrigt:

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Individuell lönesättning baserat på kompetens och erfarenhet.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.  3-årigt chefskontrakt med inlöst övertid.
Tillträde: 2018-08-06. Tillträde kan ske senare beroende på individuella förutsättningar. Tjänsten tillsätts under förutsättning av att erforderliga beslut tas.
Löneförmåner: Friskvårdsersättning 1200 kronor per år.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-18

Arbetsgivarens referensnummer: A619533

Upplysningar lämnas av:

Emma Sandin
Verksamhetschef
Telefon: 0122-85144
E-post: emma.sandin@finspang.se

Facklig(a) företrädare
Ann Lindberg
Lärarförbundet
Telefon: 0122-852 53, 072-543 37 18
E-post: ann.lindberg@finspang.se

Tillbaka