Socialtjänsten söker 2 st Socialarbetare

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Socialtjänstens Individ och familjeomsorg (IFO) består av myndighetsutövning och utförarverksamheter riktade till barn, ungdomar, familjer och vuxna. I början av året organiserade vi om för att på riktigt kunna satsa på ett nära ledarskap med färre antal medarbetare i grupperna. Din gruppchef ansvarar för en arbetsgrupp på 15 medarbetare. Förutom stödet av chef har vi också en sakkunnig i handläggning och dokumentation. Inom IFO har vi satsat på en bra introduktion av nyanställda.
Resursteamets verksamhet vänder sig till personer med ofta omfattande och komplexa behov där det förekommer missbruk och/ eller psykisk ohälsa som har behov av stöd att klara sin livsföring. Resursteamet arbetar på uppdrag av myndighetskontoret som beslutar och följer upp insatserna. Vi söker nu två socialarbetare som ska arbeta riktat mot unga vuxna som är i behov av extra mycket stöd. En självklarhet är att tillsammans med övriga kollegor i Resursteamet samverka vid behov.
tstempo. I arbetet ingår samarbete med nätverk och andra aktörer i syfte att främja individens personliga utveckling. I arbetet ingår samarbete med klientens nätverk och med andra aktörer både internt och externt. Arbetet kräver stor flexibilitet och har ett högt arbetstempo där arbetstiderna kan variera.
Arbetsmetoden är både övergripande utifrån en helhetssyn gällande klienten och berörda organisationer och även klientnära och ett "hands-on" arbete.

Kvalifikationer:

Vi söker nu dig som är positiv och duktig på att hjälpa människor att förändra sitt liv. Du behöver kunna ge dessa personer nya verktyg att hantera sin vardag. Dessa unga personer saknar ofta sysselsättning och en gynnsam fritid. Vi ser gärna att du är pedagogisk och har ett stort engagemang. Arbetet ska genomföras med god kvalitet och dokumentation sker i ProCapita. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom social eller psykologisk inriktning.
Eftersom vi är i en utvecklingsfas ser vi gärna att du är driven och idérik samt tycker om att vara delaktig i verksamhetsutveckling. I arbetet behöver du vara flexibel, självgående och handlingskraftig. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av neuropsykiatri, missbruk och/eller psykiatri. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Vi ser gärna att du har MI utbildning, saknar du utbildning erbjuds du det när du börjar hos oss.
Att bemöta klienter med respekt och våga utmana klienterna för individuell utveckling utifrån upprättad genomförandeplan är något som vi förutsätter. Eftersom vi skriver i journaler och genomförandeplaner behöver du kunna uttrycka dig väl i skrift.
Körkort B är ett krav.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Rekryteringen genomförs under förutsättning av erforderliga beslut.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Årsarbetstid
Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-03

Arbetsgivarens referensnummer: KM180309

Upplysningar lämnas av:

Kristina Muda
Gruppchef
Telefon: 0122-854 27, 070-518 49 23

Linda Ulriksson
Enhetschef
Telefon: 0122-853 16, 070-282 41 04

Facklig(a) företrädare
Ann-Christin Nilsson
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0122-854 45, 070-294 14 60

Lisa Andersson Hansson
Vision
Telefon: 0122-85720
E-post: lisa.andersson-hansson@ finspang.se

Tillbaka