Planarkitekt

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1600 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Sektor samhällsbyggnad är en av kommunens fem sektorer och består av sju enheter som hanterar frågor rörande samhällsplanering, kost- och måltider, transport, lokalvård, miljö och räddningstjänst. Tjänsten som planarkitekt finns hos samhällsplaneringsenheten, där vi är 10 medarbetare inom områdena detaljplanering, GIS-, kart- och mät, naturvård, fastighet, gator/vägar parker samt trafikplanering/trafiksäkerhet.
Finspångs kommun är inne i en spännande expansiv fas där invånarantalet ökar.
Ta därför chansen att bli en del i ett drivet team med spännande arbetsuppgifter där du har stora möjligheter att själv påverka din arbetsdag.

Arbetsuppgifter:

Du kommer i huvudsak att arbeta med att upprätta detaljplaner. Du deltar även i övrigt utrednings- och utvecklingsarbete som rör samhällsbyggnadsfrågor i kommunen.

Kvalifikationer:

Vi söker dig med högskoleexamen som arkitekt, planeringsarkitekt eller annan kompetens eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har några års erfarenhet av fysisk planering eller liknande arbete i eller åt kommuner. Vi vill att du har goda kunskaper i plan- och bygglagen och i relevanta delar av miljöbalken.
Planarbetet sker i en process med många kontakter. Du måste därför ha lätt för att samarbeta med andra, kommunicera, skapa förtroende och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är viktigt att du är serviceinriktad och engagerad samt känner ansvar för att dina projekt kommer till avslut. Som person är du noggrann, strukturerad och kan arbeta både i grupp och självständigt. Du är utåtriktad och lyhörd med förmåga att se saker ur olika perspektiv. Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du är van vid att arbeta med GIS och digital planframställning och det är meriterande om du har kunskaper om MapInfo, AutoCAD och NovaPoint Samhällsplanering.
Tjänsten innebär en del resor och därför krävs körkort lägst B.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Urval kommer att ske löpande. Vi önskar därför få din ansökan så snart som möjligt.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-01-31

Arbetsgivarens referensnummer: KK170102

Upplysningar lämnas av:

Jan-Erik Heintze
Samhällsbyggnadschef
Telefon: 0122-850 60

Marika Östemar
Tf Enhetschef
Telefon: 0122-852 90

Facklig(a) företrädare
Reine Hansson
Vision
Telefon: 0122-85187

Tillbaka