Rektor till Nationella programmen, gymnasiet Finspångs kommun

Tillbaka

Finspångs kommun är en ”lagom” stor kommun att arbeta i. Här finns det möjlighet att påverka och att utvecklas!
Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare och invånarantalet går stadigt uppåt. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda. Läs gärna mer på www.finspang.se
Som rektor arbetar du i sektor Utbildning. Här finns all utbildningsverksamhet samlad, från förskola upp till vuxenålder. Det möjliggör ett aktivt och målinriktat arbete med våra barns och ungdomars lärandeutveckling genom hela skolsystemet. Måluppfyllelsen har under många år varit låg i Finspångs skolor och den utvecklingen ska nu vändas. Ledordet är ”Tillsammans” – för det är så vi tror det blir som bäst.
Sektorn har nyligen utökat chefsorganisationen och förtydligat stöd- och ledningsprocesser för att möjliggöra ett mer aktivt och närvarande ledarskap och stöd till enhetscheferna. Vi jobbar också aktivt med mentorskap och coachning för cheferna inom sektorn. Allt för att skapa goda förutsättningar för dig att göra ett bra jobb som rektor.
Sektorn består av ca 20 rektorer och förskolechefer som du kommer att samarbeta med. Sektorn har också centralt placerade strateger och handläggare, samt stödfunktioner i HR- och ekonomirelaterade frågor. På skolorna finns en administrativ resurs som stödfunktion till rektor. Ett välorganiserat och professionellt elevstöd finns centralt som arbetar lokalt på skolorna.

Tjänstens ansvarsområden är Bergska gymnasiets Nationella program och yrkesprogram med ca 260 elever, placerade i Bildningen, centralt i Finspång.

Arbetsuppgifter:

Rektorsuppdraget innebär att du i samverkan med kollegor :
- ansvarar för den pedagogiska ledningen, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom ditt ansvarsområde.
- aktivt skapar engagemang och delaktighet för målen som framgår av statliga, kommunala styrdokument och det utvecklingsarbete som pågår inom gymnasieskolan.
- ansvarar för att verksamheten genomsyras av en helhetssyn på ungdomars utveckling och lärande
- arbetar för ökad måluppfyllelse, verkar för delaktighet och personalinflytande samt för att elevernas möjlighet att påverka stärks.
- utvecklar ett samarbetande, offensivt och kommunikativt ledarskap.
Du rapporterar direkt till din verksamhetschef och kommer att ingå i en ledningsgrupp för gymnasiet och vuxenutbildningen i Finspångs kommun. Tillsammans med rektorskollegor, verksamhetschef, strateger och utbildningschefen får du möjlighet att utveckla verksamheten i ett helhetsperspektiv. I Finspång strävar vi efter att driva en barn- och utbildningsverksamhet med mycket hög kvalitet. Det innebär höga förväntningar på dig som chef, men du får också möjlighet att utvecklas i en engagerande grupp som står inför spännande utmaningar.

Kvalifikationer:

Då Finspångs utbildningskontor just omorganiserats (from 180101) och är inne i en arbetsam men mycket spännande utvecklingsfas ser vi att du bör vara samarbets- och utvecklingsinriktad, såväl som positiv och modig, vid sidan av dina goda ledarskapsförmågor och ditt pedagogiska kunnande.
Vi vill att du som söker har förmågan att leda med ett modernt och tydligt ledarskap. Vi förväntar oss att du är nyfiken, har en strategisk förmåga och ser helheter. Du har förmåga att delegera, är lyhörd och kan ta tillvara på medarbetarnas kompetens och utvecklingsmöjligheter.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper där samarbetsförmåga, flexibilitet och kommunikativ förmåga blir viktiga verktyg.
Som ledare har du förmågan att etablera goda kontakter med elever, föräldrar medarbetare, näringsliv och andra intressenter.
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av pedagogiskt arbete inom skolan och några års ledarerfarenhet. Det är meriterande om du har arbetat som rektor, eller haft andra strategiska uppdrag, och då helst inom gymnasiet.
Vi ser gärna att du har erfarenhet att driva och genomföra utvecklingsarbete samt har kunskaper om kvalitetsarbete i skolan.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi tillämpar 3-åriga chefsförordnanden.
Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.
Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-01
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-28

Arbetsgivarens referensnummer: CJ180511

Upplysningar lämnas av:

Cathrine Jerrhage
Verksamhetschef åk 7-9, gymnasie- och vuxenutb
Telefon: 0122-85093
E-post: cathrine.jerrhage@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Mats Broström
Skolledarförbundet
Telefon: 0122-856 04, 0706-185510

Tillbaka