Rektor till Finspångs kommun

Tillbaka

Finspångs kommun är en ”lagom” stor kommun att arbeta i. Här finns det möjlighet att påverka och att utvecklas!

Kommun har drygt 21 000 invånare och invånarantalet går stadigt uppåt. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda. Läs gärna mer på www.finspang.se

Som rektor arbetar du i sektor Utbildning. Här finns all utbildningsverksamhet samlad, från förskola upp till vuxenålder. Det möjliggör ett aktivt och målinriktat arbete med våra barns och ungdomars lärandeutveckling genom hela skolsystemet. Måluppfyllelsen har under många år varit låg i Finspångs skolor och den utvecklingen ska nu vändas. Ledordet är ”Tillsammans” – för det är så vi tror det blir som bäst.

Sektorn har nyligen utökat chefsorganisationen och förtydligat stöd- och ledningsprocesser för att möjliggöra ett mer aktivt och närvarande ledarskap och stöd till enhetscheferna. Vi jobbar också aktivt med mentorskap och coachning för cheferna inom sektorn. Allt för att skapa goda förutsättningar för dig att göra ett bra jobb som rektor.

Sektorn består av ca 20 rektorer och förskolechefer som du kommer att samarbeta med. Sektorn har också centralt placerade strateger och handläggare, samt stödfunktioner i HR- och ekonomirelaterade frågor. På skolorna finns en administrativ resurs som stödfunktion till rektor. Ett välorganiserat och professionellt elevstöd finns centralt som arbetar lokalt på skolorna.

Arbetsuppgifter:

Du blir ansvarig rektor för rektorsområde H, som innefattar skolorna Hällestad åk F-6 och Grytgöl åk F-6. Sammanlagt har skolorna ca 180 elever och ca 30 medarbetare. Det är två välfungerande skolor med motiverad och engagerad personal.

Rektorsuppdraget innebär att du i samverkan med chefskollegor
• ansvarar för den pedagogiska ledningen, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom ditt ansvarsområde
• aktivt skapar engagemang och delaktighet för att nå målen som framgår av statliga och kommunala styrdokument samt i det utvecklingsarbete som pågår inom skolan
• ansvara för att verksamheten genomsyras av en helhetssyn på barns och ungdomars utveckling och lärande

Kvalifikationer:

Du ska ha flerårig erfarenhet av pedagogiskt arbete och vi ser gärna att du har flera års ledarerfarenhet. Om du har genomgått någon typ av ledarutbildning är det bra. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva och genomföra utvecklingsarbete samt har kunskaper om kvalitetsarbete i skolan.

Vi söker dig som är
• innovativ och utvecklingsinriktad
• har förmågan att skapa delaktighet och få med sig andra
• målfokuserad
• samarbetsvillig och prestigelös

Stämmer detta in på dig? Och finner du uppdraget och oss som arbetsgivare intressant? Då tar vi gärna emot din ansökan.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi tillämpar treåriga chefsförordnanden i Finspångs kommun. Samtliga chefer har en tillsvidaretjänst i grunden.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-03-19

Arbetsgivarens referensnummer: KL180216

Upplysningar lämnas av:

Kristina Lohman
Utbildningschef
Mobiltelefon: 070 5820351
Telefon: 0122-855 301
E-post: kristina.lohman@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Mats Broström
Skolledarförbundet
Telefon: 0122-856 04

Ann Lindberg
Lärarförbundet
Telefon: 0122-852 53, 072-543 37 18
E-post: ann.lindberg@finspang.se

Ann-Kristin Lindgren
Lärarnas riksförbund
Mobiltelefon: 070 2216380
E-post: ann-kristin.lindgren@ finspang.se

Tillbaka