PTP/ Skolpsykolog

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är totalt 1 600. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en person som ska ingå i vårt kommunövergripande elevhälsoteam för att i teamet utgöra den psykologiska kompetensen tillsammans med ytterligare en skolpsykolog. Elevhälsoteamet består av skolsköterskor, specialpedagoger, språkpedagoger och ett skolnärvaroteam. Elevhälsans uppdrag är att utveckla samarbetet mellan våra olika kompetenser för att ge kommunens elever en hälsofrämjande skola och undanröja hinder så att eleverna får de bästa förutsättningar och möjligheter för att nå sina mål. I uppdraget ingår även ett tätt samarbete med kommunens rektorer. Du kommer att arbeta skolutvecklande och förebyggande både på kommunal-, grupp- och individnivå. I arbetsuppgifterna ingår att stötta och handleda pedagoger, göra utredningar och delta i vårt hälsofrämjande arbete på skolorna samt vissa insatser i form av stödsamtal.

Kvalifikationer:

Vi söker en medarbetare som är lyhörd, målinriktad och ansvarstagande.
-Du
- är PTP/ legitimerad psykolog.
- är intresserad av utveckling och arbetar utifrån vetenskaplig grund.
-har mycket god samarbetsförmåga.
-arbetar självständigt utifrån din profession eller som PTP med stöd av handledning från erfaren psykolog .
-uttrycker dig väl i tal och skrift.
-god kompetens kring neuropsykiatriska funktionshinder.
- ha ett intresse för det hälsofrämjande och förebyggande med salutogent fokus
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
- Körkort B är ett krav. Viss tillgång till bil finns i kommunen.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Från augusti eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-06-30

Arbetsgivarens referensnummer: A454792

Upplysningar lämnas av:

Marie Doverhag
Barn och elevhälsochef
Mobiltelefon: 076-1311710
Telefon: 0122-856 25
E-post: marie.doverhag@ finspang.se

Tillbaka