Bibliotekschef

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1600 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Inom sektor Kultur och bildning finns kommunens bibliotek. Vi söker nu en bibliotekschef till verksamheten, som är inne i en spännande utvecklingsfas. Kommunens huvudbibliotek inryms i nybyggda Bildningen, där också en kommunal och en fristående gymnasieskola har sina verksamheter. Vår satsning på barn och ungdomar är en viktig del i vår verksamhet och vi förutsätter att du delar denna prioritering. En annan viktig del i bibliotekets verksamhet är att via bland annat språkcafé och projektet "låna en svensk" stödja vägen in i den svenska kulturen och språket.

Arbetsuppgifter:

I uppdraget som bibliotekschef ansvarar du för huvudbibliotek samt filialbibliotek i Hällestad och Rejmyre. Du har också ansvar för biblioteksverksamheten på Finspångs kommunala gymnasieskola Bergska gymnasiet. Tjänsten innehåller ett utvecklingsuppdrag för grundskolans skolbibliotek. Du har ett operativt ansvar för ekonomi, personal ca. 12 tillsvidareanställda medarbetare och den dagliga verksamheten. Tillsammans med övriga enhetschefer inom sektor kultur och bildning ingår du i dess ledningsgrupp.
I januari 2018 är planen att biblioteket tillsammans med kulturskolan och allmänkulturen ska påbörja ett omfattande utvecklingsarbete, ”Mer för fler”, under ledning av Sveriges kommuner och landsting, SKL.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda och nå goda resultat. Utvecklande ledarskap är vår grundläggande ledarfilosofi. Du ska klara skalan från direkt och tydligt ledarskap till dialog och målstyrning. Det är viktigt att du kan driva utveckling och förändring samtidigt som medarbetare trivs och är motiverade.

Du ska ha:
• Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller annan akademisk utbildning, som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Körkort B

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och söker efter någon med följande kompetenser:
• Du tänker långsiktigt och är van att styra utifrån mål och ekonomiska förutsättningar
• Du driver och utvecklar verksamhet och medarbetare enligt uppdrag, mål och budget.
• Du är bra på att kommunicera och förhandla i syfte att komma överens och driva utveckling framåt.
• Du hittar nya och okonventionella lösningar
• Du arbetar kundorienterat och med stor känsla för serviceErfarenhet:

Erfarenhet krävs. 

Övrigt:

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tjänsten är en tillsvidareanställning med tidsbegränsat chefsförordnande på 3 år. Tillträde snarast, efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-16

Arbetsgivarens referensnummer: CL170717

Upplysningar lämnas av:

Christer Lordh
Sektorschef
Mobiltelefon: 073-085 69 17
Telefon: 0122-855 14
E-post: christer.lordh@ finspang.se

Elisabeth Cserhalmi
Bibliotekschef
Telefon: 0122-850 67
E-post: elisabeth.cserhalmi@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Clara Nyström
Dikförbundet (DIK)
Telefon: 072-218 58 79
E-post: clara.nystrom@finspang.se

Tillbaka