Vårdare till gruppbostad LSS

TillbakaFinspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Vi söker en positiv och engagerad vårdare till Västra Högbyvägens gruppbostad.
Du kommer ingå i en personalgrupp på 8 personer. Du och övrig personal i gruppbostaden har i uppdrag att se till att våra brukare får stöd och service av god kvalitet utifrån brukarens individuella behov.
Det dagliga arbetet på enheten kan till exempel röra sig om stöd med personlig omvårdnad eller att kunna utföra vardagliga sysslor såsom städ, tvätt och inköp.Det personliga stödet för fritids- och kultursysselsättningar samt den sociala gemenskapen och kontakten med andra personer tillgodoses inom ramen för boendet. Personalen arbetar för att varje brukare i boendet får ett självständigt liv som är anpassat efter var och ens speciella behov, intresse och möjligheter.

Kvalifikationer:

Du har adekvat utbildning till exempel godkänd gymnasieutbildning på omvårdnadsprogrammet alt. barn- och fritidsprogrammet med inriktning mot stöd till personer med funktionsnedsättning eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övriga krav:
-Körkort B
-Tidigare erfarenhet av arbete med personer med neuropsykiatriska och/eller kognitiva funktionsnedsättningar
-Datavana
-Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
-Goda kunskaper i social dokumentation och uppföljning samt att arbeta målstyrt med individuella genomförandeplaner.


I övrigt meriteras;
-erfarenhet av tydliggörande pedagogik
-kunskap om lågaffektivt bemötande
-alternativ och kompletterande kommunikation (AKK)


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. 

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema. 
Tillträde: 2018-01-08. Urval sker löpande under ansökningstiden. Tillträde enligt överenskommelse efter erfordeliga beslut.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-01

Arbetsgivarens referensnummer: EA171115

Upplysningar lämnas av:

Emma Axelhed
Enhetschef
Telefon: 0122-85482 070-2013491

Facklig(a) företrädare
Liza Leo
Ombud Kommunal
Telefon: 0122-85346

Tillbaka