Övergripande specialpedagog

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Storängsskolan söker dig som är utbildad specialpedagog. Du kommer ha ett övergripande ansvar för utveckling mot våra uppsatta mål. Du förväntas bidra med din kompetens genom arbete i elevhälsoteam, skolutvecklingsgrupp, handledning av personal, leda möten med elever och vh. Vi förväntar oss att du aktivt deltar i elevernas och personalens vardag för att med din kompetens kunna se och bidra till ytterligare utveckling. Vi vill att du ser till hela elevens skoldag och bidrar till utveckling ihop med vårdnadshavare och personal.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som kan bidra till en likvärdig och tillgänglig skola samt inspirerar till nyfikenhet, kreativitet och kunskap. Vi förutsätter att du har lätt för att samarbeta och gillar att jobba i team. Som person är du en engagerad medarbetare som har förmåga att se till varje enskilt barns behov såväl som möjligheterna i gruppen. Du är resultatinriktad, nyfiken, kreativ och driven. Vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet av specialpedagogiskt arbete liknande arbetsuppgiftsbeskrivningen. Vi efterfrågar kompetens att möta, utveckla, kartlägga och handleda kring olika funktionsvarianter tex intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrum och neuropsykologi.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Har du erfarenhet av IKT är det en merit.

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2018-04-16. Enligt tillträdesdatum eller efter överenskommelse.
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-03-30

Arbetsgivarens referensnummer: A762735

Upplysningar lämnas av:

Facklig(a) företrädare
Eva Herrman
Fritidspedagog
Mobiltelefon: 0702443790
E-post: eva.herrman@finspang.se

Virpi Qvist
Lågstadielärare
Mobiltelefon: 070-601 84 20
E-post: virpi.qvist@finspang.se

Tillbaka