Räddningstjänsten söker ställföreträdande räddningschef

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

I tjänsten ingår det att enligt schema tjänstgöra som räddningschef/insatsledare i beredskap med en anspänningstid om 90 sekunder och med en inställelse tid på 20 minuter till stationen eller till olycksplats.

Arbetsuppgifter:

Du kommer tillsammans med räddningschefen att leda och utveckla räddningstjänstens verksamhetsområde. Det finns möjlighet att anpassa tjänsten efter den sökandes profil.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är brandingenjör (RUB) eller utbildad räddningsbefäl med räddningsledning B samt tillsyn och olycksförebyggande B.

Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Vidare vill vi att du har kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du bör ha erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och ska inneha B-körkort.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Registerkontroll kommer att göras innan anställning kan bli aktuell.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-29

Arbetsgivarens referensnummer: PK20170315

Upplysningar lämnas av:

Peter Kindblom
Räddningschef
Telefon: 0122-85078
E-post: peter.kindblom@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Bengt Eriksson
Insatsledare
Telefon: 0122-85079
E-post: bengt.eriksson@ finspang.se

Tillbaka