Biståndshandläggare

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Myndighetskontoret vård och omsorg söker biståndshandläggare. Som biståndshandläggare har du ansvar för att utreda och bedöma rätten till bistånd enligt Socialtjänstlagen. Arbetet innebär ett nära samarbete med andra professioner både internt och externt. Du blir en av sex biståndshandläggare på enheten och kommer att vara direkt underställd myndighetskontorets enhetschef.

Kvalifikationer:

Vi söker Dig som har examen från Sociala omsorgs-/socionomprogrammet med inriktning äldre- och funktionshindrade, eller annan kompetens som kan prövas likvärdig, och som har tidigare erfarenhet av handläggning. Vi vill att Du har ett socialt intresse och att Du har god kunskap om lagstiftning kring handläggning. Vi vill också att Du har god samarbetsförmåga, god empatisk förmåga och personlig lämplighet för yrket. Arbetsuppgifterna ställer höga krav på eget ansvar, flexibilitet och initiativförmåga.

Stor hänsyn tas till personliga kvalifikationer.

Datavana och körkort B är ett krav.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. Rekrytering sker under förutsättning av erforderliga beslut.
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-27

Arbetsgivarens referensnummer: MS170313

Upplysningar lämnas av:

Marie Stark
Enhetschef
Telefon: 0122-85132,070-6685132

Facklig(a) företrädare
Lisa Andersson Hansson
Vision
Mobiltelefon: 070-668 57 20
Telefon: 0122-857 20

Tillbaka