Bibliotekarie med fokus på gymnasieskolan

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

I ditt uppdrag ingår att undervisa i informationssökning och källkritik i samarbete med skolans pedagoger och att arbeta med digitala verktyg som pedagogiska kompensatoriska hjälpmedel. I rollen som bibliotekarie med fokus på gymnasieskolan ingår också att arbeta läsfrämjande, handleda elever och ha en hög delaktighet i skolans arbete. Du ska samarbeta med pedagoger och utveckla biblioteket i skolan. I tjänsten ingår också tjänstgöring på folkbiblioteket med förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:

För att lyckas i ditt arbete är du självgående, tar egna initiativ, är mål och resultatinriktad och duktig på relationsskapande i det dagliga arbetet med pedagoger och unga vuxna. Du har en kulturell medvetenhet, ett inkluderande förhållningssätt och tycker om att arbeta i och ingå i olika organisationer och typer av arbetslag. Du har ett bra bemötande och tycker om att ge god service.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid.  Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.
Tillträde: Start efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-06-05

Arbetsgivarens referensnummer: A684133

Upplysningar lämnas av:

Elisabeth Cserhalmi
Bibliotekschef
Telefon: 0122-850 67
E-post: elisabeth.cserhalmi@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Clara Nyström
Dikförbundet (DIK)
Telefon: 072-218 58 79
E-post: clara.nystrom@finspang.se

Tillbaka