Vi vill erbjuda dig en tjänst på mellanstadiet på Storängsskolan

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är totalt 1 600. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet

Storängsskolan
Storängsskolan ligger på östra sidan av Finspång. Den har cirka 400 elever i åldrarna 6–12 år. Skolan har en varierande skolgård som både innehåller fotbollsplan, skog, gräsmattor och asfalt. Det uppmuntrar eleverna att variera sina lekar när man har rast eller går på fritidhemmet.
Många elever kommer ifrån hem som har ett annat modersmål an svenska. Därför arbetar vi med språket i centrum för vår undervisning,

I alla klassrum har vi behöriga lärare och modern teknik i form av kontaktmobiler, Ipads, Interaktiva tavlor och datorer. Varje årskurs har sina klassrum nära varandra för att underlätta samverkan mellan lärare och klasser.


Arbetsuppgifter:

Du ingår i ett arbetslag med 3 andra lärare och tre elevassistent som undervisar i åk 4 eller 5. Till varje årskurs finns 3 klasser som får undervisning genom ett ämneslärarsystem.

Kvalifikationer:

Du har lärarlegitimation eller är på väg att slutföra din utbildning till lärare på grundskolan.
Har du tidigare erfarenhet av att undervisa på mellanstadiet är det en stark merit.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Du har erfarenhet av att arbeta/undervisa barn i grundskolan sen tidigare.

Övrigt:

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.  Ferietjänst
Tillträde: 2018-01-09. Efter överenskommelse med den sökanden.
Schema: Tjänsten är schemalagd under fem dagar i veckan.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-30

Arbetsgivarens referensnummer: A727430

Upplysningar lämnas av:

Mats Broström
Rektor
Mobiltelefon: 070-6185510
Telefon: 0122- 856 04

Johanna Regnell
Biträdande rektor
Mobiltelefon: 072-7331492
Telefon: 0122-85000
E-post: johanna.regnell@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Eva Herrman
Fritidspedagog
Mobiltelefon: 0702443790
E-post: eva.herrman@finspang.se

Virpi Qvist
Lågstadielärare
Mobiltelefon: 070-601 84 20
E-post: virpi.qvist@finspang.se

Tillbaka