Kommunikationschef

Tillbaka

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Vi är nominerade till Årets Employer-Branding-kommun 2017 samt till Årets kulturkommun 2017. Vi siktar på att söka Sveriges KvalitetsKommun 2019.

Finspångs kommun har drygt 21 500 invånare. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009, vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, fastigheter och bostäder, som på en utvecklingsorienterad organisation


Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en kommunikationschef som vill lyfta och ansvara för struktur, inriktning och utveckling av kommunens kommunikation, information, bemötande och service, såväl internt och externt. Kommunikationschefen arbetar på uppdrag av kommundirektören, ingår i ledningsgruppen och bidrar särskilt till att stärka kommunikationsstödet till kommunens verksamheter med förståelse för respektive verksamhets förutsättningar. Du behöver kunna arbeta både strategiskt och operativt.

Vi har behov av att hantera flera olika utvecklingsprojekt, exempelvis att uppdatera och modernisera den grafiska profilen, utveckla platsvarumärket, ny webbplats, nytt intranät, utveckling och samverkan inom sociala medier, utveckling av reception/växel mot kundcenter, att utveckla sektorernas arbete med kommunikation och information samt inte minst driva på kommunens arbete med digitala lösningar. Avdelningen stödjer också de politiska företrädarna i deras informationsbehov.

Avdelningen ansvarar för kommunikation/information, kundtjänst/reception, digitalisering samt kommunikation och utveckling av Finspång som finskt förvaltningsområde.

Förutom verksamhetsansvaret ingår budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för kommunikationsavdelningen som består av 7 personer.

I Finspångs kommun tillämpar vi treåriga chefsförordnaden med annan tillsvidareanställning i grunden.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har relevant akademisk examen inom kommunikation och/eller marknadsföring, gärna kompletterat med utbildning och erfarenhet från digitaliseringsarbete. Du har mycket god förståelse för uppdraget och vi ser att du har ledarerfarenhet på högre ledningsnivå, gärna från politiskt styrda organisationer.
Vidare har du erfarenhet av olika press- och PR-aktiviteter, både på strategisk och operativ nivå. Du har erfarenhet av personalansvar och således är dina ledaregenskaper mycket goda. Vi ser gärna att du är en inspiratör som skapar engagemang och lust omkring dig. Du är tydlig och drivande, med god förmåga att balansera ledarrollen och att vara en i teamet.
Som medlem av kommunens ledningsgrupp arbetar du för att hela kommunen ska nå ett gott resultat. Du samverkar och arbetar utifrån ett helhetsperspektiv och prioriterar de viktiga frågorna.
Du initierar och driver förändrings- och utvecklingsarbete och ser möjligheter snarare än hinder. Du arbetar med att skapa väl fungerande team samt med att skapa delaktighet och engagemang genom att delegera och uppmuntra ansvar samtidigt som du har förmågan att fatta beslut.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-27

Arbetsgivarens referensnummer: AA 0317

Upplysningar lämnas av:

Anders Axelsson
Kommundirektör
Telefon: 0122-85047, 070-2786200

Facklig(a) företrädare
Lisa Andersson Hansson
Vision
Telefon: 0122-857 20

Mats Johansson
Jusek
Mobiltelefon: 070-6195106
Telefon: 0122-851 06

Anne Lidestam
Chefsrådgivare, Ledarna
Telefon: 070-6853014

Tillbaka