Gruppchefer inom individ och familjeomsorgen

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Fr.o.m 1 januari kommer individ och familjeomsorgen i Finspång att göras om med fokus på ett nära ledarskap. Vi vill vara en attraktiv arbetsplats så att våra medarbetare gör skillnad i vardagen för våra medborgare. Vi vill skapa förutsättningar till ett nära ledarskap genom att skapa mindre arbetsgrupper. Vi söker dig som vill vara med och skapa delaktighet och göra skillnad i rollen som gruppchef.

För mer information: http://www.finspang.se

Arbetsuppgifter:

I din roll kommer att vara närmaste chef för en grupp bestående av 8-14 personer. Dina arbetsuppgifter kommer att bestå utav det operativt arbete med daglig handledning för dina medarbetare samt ärendefördelning. Du kommer även att arbeta med metodutveckling inom området och rapportera kring uppsatta verksamhetsmål tillsammans med dina chefskollegor. Du kommer att arbeta nära dina 3 gruppchefskollegor inom IFO, men kommer att ha verksamhets och personalansvar över din egen grupp. Du kommer inte att ha direkt ekonomiskt ansvar men rollen kräver en ekonomisk medvetenhet. Tillsammans med dina gruppchefskollegor och kvalitets-och kompetensutvecklare kommer ni att fortsätta implementera pågående förbättringsarbeten. Du kommer att arbeta nära och på uppdrag av din chef som har det övergripande verksamhetsansvaret för IFO. I personalansvaret ingår uppföljning av dina medarbetares individuella mål och att ge dem stöd i utveckling, lönesättning och arbetsmiljöansvar.

Vi söker gruppchefer inom följande områden:

• Familjerätt och familjeteam, stöd till familjer; barn och ungdomar

• Vuxen; myndighetsutövning, stöd och behandling inklusive LSS

• Barn och ungdomsutredning och mottagning

• Familjehem, uppföljning av placerade barn och ensamkommande barn (myndighet)

Kvalifikationer:

Högskoleutbildning inom områdena socionom, pedagogik, beteendevetenskap eller motsvarande. Vi söker dig som är strukturerad och öppen för samarbete. Tjänsten sätter höga krav på personlig mognad för att kunna handleda andra. Du är tydlig i din kommunikation och slutför det du påbörjat. Erfarenhet inom socialt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom målgruppen och gärna arbetat i en ledande roll inom din arbetsgrupp. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Skriv gärna i din ansökan om det är något av områdena som du är särskilt intresserad av.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

Finspångs kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 4

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-23

Arbetsgivarens referensnummer: A718058

Upplysningar lämnas av:

Linda Ulriksson
Enhetschef
Telefon: 0122-853 16
E-post: linda.ulriksson@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Ann-Christin Nilsson
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0122-854 45
E-post: ann-christin.nilsson@ finspang.se

Tillbaka