Brandmän för vikariat

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Den operativa organisationen består av en heltidsstyrka i Finspång med fem personer dygnet runt kompletterad med en RiB-styrka i Finspång och två första insatspersoner (FIP) i vardera östra och västra kommundelen. Dessutom finns en räddningschef i beredskap.
Samtliga stationer bedriver enligt avtal med Landstinget så kallad IVPA-verksamhet. Avtal om gränslös samverkan finns mellan länets samtliga kommuner, dessutom finns avtal med övriga angränsande organisationer.
I kommunen finns tre Sevesoanläggningar. Genom och till kommunen sker ett flertal transporter med farligt gods. I övrigt är riskbilden normal för kommunens storlek. Det finns flera industrier både i centralorten och i de mindre bruksorterna. I övrigt finns skolor, sjukhus, andra vårdanläggningar, kulturbyggnader, köpcentra med mera både inom och utanför centralorten.
Sedan 2006 bedrivs verksamheten i nybyggda lokaler med inbyggd räddningscentral. I samma byggnad finns även ambulanssjukvården lokaliserad.

Arbetsuppgifter:

Inför våren/sommaren 2018 är vi i behov av 2 st brandmän för vikariat med möjlighet till förlängning. Tjänstgöringen inleds med någon veckas introduktion i dagtid. Därefter arbetar du företrädesvis i schemalagd tjänst. Viss dagtidstjänst kan bli aktuell eftersom operativ personal även deltar i arbetsuppgifter på dagtid utifrån den kompetens man har.
Du kommer att:
• Genomföra operativa räddningsinsatser och förbereda dig för detta genom egen utbildning och övning.
• Förbereda och genomföra förebyggande åtgärder som t. ex utbildning/information.
• Underhålla räddningstjänstens utrustning, fordon och lokaler.
• Delta i övriga projekt inom räddningstjänstens verksamhet.

Kvalifikationer:

• Genomförd och godkänd utbildning Skydd mot Olyckor (SMO) eller motsvarande
(utbildning Brandman heltid, 15 veckor. Alt. Annan utb. arbetsgivaren anser är relevant.)
• Behörighet att söka MSB:s vidareutbildningar /Grundläggande högskolebehörighet.
• Körkort med lägst behörighet BC
• Att Du kan uttrycka Dig väl på svenska i både tal och skrift
• Att Du är simkunnig
• Godkänd vid fystest *)
• Att Du i övrigt är fullt frisk i enlighet med Arbetsmiljöverkets krav (AFS 2007:7 /AFS 2005:6)
*) Fystest skall vara utfört som nyanställningstest och inte vara äldre än tre månader.
Erfarenhet från tjänstgöring som heltidsbrandman i kommunal räddningstjänst är meriterande. Vi förutsätter att Du har god datorvana (MS Office).

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema. 
Antal platser: 2

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-01-15

Arbetsgivarens referensnummer: PK20171211b

Upplysningar lämnas av:

Peter Kindblom
Räddningschef
Telefon: 0122-85078
E-post: peter.kindblom@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Niklas Thorsell
Ombud Kommunal
Telefon: 0122-850 80
E-post: niklas.thorsell@ finspang.se

Tillbaka