Vi vill erbjuda dig en tjänst som Lärare på fritidshem/ Fritidspedagog med inriktning Bild

Tillbaka

Storängsskolan
Skolans verksamhet vänder sig till ca 400 barn som går skolår f-5. En del av dem behöver skolbarnsomsorg på våra 4 fritidshem.

Skolan finns i ett område med många familjer med ett annat hemspråk än svenska ca 50%. Det präglar förstås vår vardag både i klassrummen och på fritidshemmen då man måste ta hänsyn till det vid planering och genomförande av aktiviteter.

Barnen tas om hand och undervisas av cirka 60 personal med olika uppdrag på skolan.

Vi arbetar i åldershomogena klasser det innebär att vi har 3 klasser per årskurs på skolan.

Skolan har fyra fritidshemsavdelningar med ca 40 barn per avdelning. En avdelning per spår A, B och C och ett äldrefrita Solsidan med barn från åk 3-5.
I den här tjänsten arbetar man på Solsidan med de äldre eleverna och sen undervisar man i Bild på mellanstadiet i sex klasser. Man har även tema bild på fritidshemmet. Bildundervisningen är alltid i halvklass och i en bildsal som ligger i anslutning till fritidshemmet.

För mer information: http://www.finspang.se

Arbetsuppgifter:

Vi söker en dynamisk fritidspedagog som vill ta stort ansvar för en mycket välplanerad verksamhet på vårt äldrefrita Solsidan som har barn från åk 3 till åk 5.
Du kommer att tillhöra ett arbetslag som arbetar på våra 4 fritidshemsavdelningar som träffas varje vecka för utom att man får tid att planera tillsammans med personalen på Solsidan.

Kvalifikationer:

Fritidspedagog med inriktning Bild.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs. Har du tidigare arbetat på fritidshem och gillar att arbeta med Bild eller arbetat med olika medier på fritidshem är det en merit.

Övrigt:

Storängsskolan ligger på östra sidan av Finspång. Den har ca 400 elever i åldrarna 6 – 12 år. Skolan har en varierande skolgård som både innehåller fotbollsplan, skog, gräsmattor och asfalt. Det uppmuntrar eleverna att variera sina lekar när man har rast eller går på fritidhemmet.
I alla klassrum har vi behöriga lärare och modern teknik i form av projektorer och datorer. Varje årskurs har sina klassrum nära varandra för att underlätta samverkan mellan lärare och klasser.
På skolan finns en Internationell klass för de elever som behöver stöd i det svenska språket under den första tiden som nyanlända till Sverige.
Skolan är certifierad enligt Qualis och arbetar aktivt med det systematiska kvalitetsarbetet.
Storängsskolan har ett eget tillagningskök och egen matsal som serverar både frukost, lunch och mellanmål varje vardag hela året.
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrannt tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2018-01-08. Efter överenskommelse
Schema: Efter överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-22

Arbetsgivarens referensnummer: A728467

Upplysningar lämnas av:

Mats Broström
Rektor
Mobiltelefon: 070-6185510
E-post: mats.brostrom@finspang.se

Facklig(a) företrädare
Eva Herrman
Fritidspedagog
Mobiltelefon: 0702443790
E-post: eva.herrman@finspang.se

Virpi Qvist
Lågstadielärare
Mobiltelefon: 070-601 84 20
E-post: virpi.qvist@finspang.se

Tillbaka