Fritidspedagog till Ekesjö förskola/ fritidshem

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:


I Ekesjö samarbetar förskolan och fritidshemmet under verksamhetsdagen. Barnen som går på fritidshemmet går i skolan i Vingåker och åker skolskjuts däremellan. Som fritidspedagog ansvarar du för att planera verksamheten för barnen på fritidshemmet och täcker även upp på förskolan under dagtid.
Ekesjö är en Grön Flagg certifierad förskola vilket innebär att de arbetar för att väcka barnens upptäckarglädje för hållbar utveckling, genom bland annat kompostering, planteringar, de är ute mycket i naturen och har olika samlingar och projekt kring en hållbar utveckling.
Som fritidspedagog på vår enhet ingår du i ett arbetslag där en förskollärare är arbetslagsledare. Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge våra barn en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid hos oss. Du har en positiv grundsyn, ett reflekterande arbetssätt och arbetar med tydlig förankring i uppdraget. Du har ansvar för att leda och utveckla den pedagogiska verksamheten både tillsammans med dina kollegor och enskilt skapa förutsättningar för att arbeta mot målen i styrdokumenten. Som fritidspedagog vet du att barn kan, och du ser det som din uppgift att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och tillsammans med dig som en viktig medforskare. Du har ansvar för att ge barn och föräldrar möjlighet till delaktighet och inflytande över verksamheten. Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag, där man kompletterar varandras styrkor. Vi värderar personlig lämplighet högt, ett gott bemötande, serviceförmåga och förmåga att tänka positivt även dagar då regnet faller över oss. Vi erbjuder arbetskläder. Det är extra viktigt att du är självgående och kan ta ansvar för att planera upp din dag tillsammans med barnen på fritidshemmet då du huvudsakligen arbetar ensam i barngruppen men har självklart stöd av personalen på förskolan då ni vistas i samma lokaler.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som:
Fritidspedagogutbildning
Är glad, nyfiken och god samarbetsförmåga
Är strukturerad i ditt sätt att arbeta och är intresserad av att utvecklas i din roll som fritidspedagog.
Har kompetens att genomföra alla arbetsuppgifter som ingår i uppdraget att vara fritidspedagog.
Har erfarenhet eller intresse för pedagogisk dokumentation.
Har en positiv barnsyn där du arbetar aktivt med barnens delaktighet och ansvar.
Vill delta aktivt i det systematiska kvalitetsarbetet och har idéer kring hur detta kan utvecklas.
Ser modern teknik som en självklarhet i dagens förskola – som ger stora möjligheter till utveckling.
Vill vara med och utbilda världsmedborgare.
Tjänsten kommer att utannonseras externt och internt och kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid. 75%
Tillträde: 2018-01-08
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-10-29

Arbetsgivarens referensnummer: A715439

Upplysningar lämnas av:

Jenny Thorsell
Tillförordnad förskolechef
Telefon: 0122-85508
E-post: jenny.thorsell@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Maria Klavestrand
Lärarförbundet
Telefon: 0122-851 61

Tillbaka