Myndighetskontoret söker socialsekreterare

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Socialtjänstens myndighetskontor består av mottagningsfunktion, barn- och ungdomshandläggare, uppföljare av beslutade insatser, handläggare för ensamkommande barn och unga, vuxenhandläggare, LSS-handläggare, familjehemssekreterare och familjerätt.

Arbetsuppgifter:

Myndighetskontoret söker en socialsekreterare med ansvar att följa upp vården för placerade barn och unga.
I arbetet ingår även samarbete med nära anhöriga och andra aktörer i syfte att främja barn och ungas utveckling.

Vi söker dig som är flexibel, förändringsbenägen och har en positiv inställning. Du ska ha verksamhetens bästa i fokus och vara beredd att kunna arbeta med olika delar inom ramen för uppdraget när verksamheten så kräver.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är socionom eller har liknande akademisk utbildning som kan prövas som likvärdig. Meriterande är om du har erfarenhet av Procapita och erfarenhet av att arbeta utifrån BBIC. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Som person är du lyhörd, positiv och lösningsorienterad. Gott bemötande och empati för människor i svåra situationer är en självklarhet för dig liksom god samarbetsförmåga. Att arbeta som socialsekreterare är ett varierat och utvecklande arbete som ger stor möjlighet till flexibilitet. Viktigt är att du är beredd på ett omväxlande och utmanande arbete. Du har en god förmåga att anpassa dig till nya situationer.

Körkort B är ett krav.

Erfarenhet krävs.
Erfarenheter av socialt arbete med barn och unga utifrån SoL och LVU samt goda kunskaper i lagstiftning och metodfrågor är en fördel.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Rekryteringen genomförs under förutsättning av erforderliga beslut.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid.  Flextidsavtal
Tillträde: Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-08-23

Arbetsgivarens referensnummer: BÖ170804

Upplysningar lämnas av:

Birgitta Öhman
Enhetschef
Telefon: 0122-85319

Hiva Mostafaie
Specialistsocionom
Telefon: 0122-854 22, 070-269 38 40 (v33)

Ann-Charlotte Thor Gram
Specialistsocionom
Telefon: 0122-85325, 070-2697250 (v34)

Facklig(a) företrädare
Ann-Christin Nilsson
Akademikerförbundet SSR
Telefon: 0122-85445,070-2941460

Lisa Andersson Hansson
Vision
Telefon: 0122-85720, 070-6685720

Tillbaka