Behandlare- ungdomar/ unga vuxna och deras familjer

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Arbetsuppgifter:

Familjeteamet i Finspång arbetar med stöd och behandling till familjer med barn 0-19 år samt ungdomar. Familjeteamet arbetar också riktat mot ungdomar/unga vuxna upp till 25 år på Ungdomshälsan och Exitus (missbruksenhet). Vi arbetar med insatser på bistånd och service. Vi bedriver viss gruppverksamhet.

Nu söker vi en behandlare som vill fokusera på arbetet med ungdomar/unga vuxna. Du kommer ha enskilda samtal med ungdomar/unga vuxna som upplever psykisk ohälsa samt deras familjer. Ungdomarna vi möter har blandad problematik, t ex relationsproblem, stress, missbruk, kriminalitet och beteendeproblem. Det är viktigt att vi samarbetar med skolorna som finns runt ungdomarna. Viss tid kommer läggas på uppsökande verksamhet. Du kommer arbeta viss tid på Ungdomshälsan, i dagsläget 2 dagar i veckan.

Arbetet lägger vi upp efter ungdomen och familjens behov och vi försöker då matcha det med lämplig metod och behandlare. Arbetet med ungdomar/ unga vuxna håller just nu på att utvecklas och du kommer bli en viktig del i det utvecklingsarbetet.

Kvalifikationer:

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med social, pedagogisk eller psykologisk inriktning. Vi lägger stor vikt vid tidigare erfarenheter och personlig lämplighet.
Vi ser gärna att du är självgående, empatisk och flexibel samt kan uttrycka dig i skrift. Erfarenhet av arbete med ungdomar och deras familjer är meriterande.

Körkort B är ett krav


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema.  Vi arbetar på årsarbetstid vilket innebär att vi förlägger arbetstiden efter verksamhetens behov.
Tillträde: Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-11-30

Arbetsgivarens referensnummer: LU171107

Upplysningar lämnas av:

Linda Ulriksson
Enhetschef
Telefon: 0122-853 16, 070-282 41 04

Ann-Christin Nilsson
Gruppledare
Mobiltelefon: 070-2941460
Telefon: 0122-854 45

Facklig(a) företrädare
Lena Nilzen, Vision
Behandlingassistent
Telefon: 0122-853 10

Sara Stefanovic Hellerstedt
Akademikerförbundet SSR
Mobiltelefon: 072-2333028
Telefon: 0122-85495

Tillbaka