Kock 75 % till kostenheten

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Kostenheten ingår i sektor samhällsbyggnad och har 7 tillagningskök och 1 mottagningskök. Vi söker nu en kock 75 % sysselsättningsgrad med tillsvidareanställning till enhetens alla kök. Grundplacering blir på Hällestadgårdens tillagningskök.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta under kökschefen och ingå i arbetslaget på Hällestadgårdens tillagningskök som producerar ca 400 måltider/dag inkl. servering i matsalen. Du kommer att arbeta i alla tillagningsköken.

Som kock ska du självständigt kunna utföra alla arbetsuppgifter i ett tillagningskök med skolrestaurang / matsal. Matproduktionen består bl.a. av tillagning av lunch, frukost, mellanmål inkl. dietkost till förskolor och skolor samt mat till äldreomsorgen. Du ska bl.a. kunna beställa varor enligt avtal, kunna och utföra egenkontrolls uppgifter, lokalvård och arbeta i kostdatasystemet Aivo.

Det ingår att medverka och utveckla verksamheten och att se till att uppsatta mål och riktlinjer uppnås, vid behov arbetar du i andra kök.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har kockutbildning med flerårig erfarenhet från storkökproduktion för skola/äldreomsorg eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha praktisk erfarenhet från arbete i storkök med tillagning av mat inkl. dietkost till förskola, skola och äldreomsorg med skolrestaurang.
Du ska ha goda datakunskaper i World, Excel och gärna erfarenhet från kostdataprogram.

Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi söker dig, som har stor entusiasm och ett starkt driv med ett fokus på kundservice.
Du ska ha god förmåga att samarbeta och att skapa ett gott samarbetsklimat i gruppen. Du är serviceinriktad och har ett stort intresse för utvecklingsarbete. Det ingår att delta i arbetsplatsträffar. Vi vill att du tar egna initiativ och visar ansvarsförmåga.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret uppvisas.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid. 75 %. Viss helgtjänstgöring kan komma att ingå.
Löneform: Månadslön.
Tillträde: Tillträde snarast efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-03-25

Arbetsgivarens referensnummer: CS20170309

Upplysningar lämnas av:

Catharina Stenhammar
Kostchef
Telefon: 0122-850 42

Facklig(a) företrädare
Alexandra Forsström
Ombud kommunal
Telefon: 0122-856 50

Tillbaka