Utbildningskontoret söker en IT/ IKT-pedagog

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1800. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Utbildningssektorn i Finspång står i en spännande och utmanande ombildnings- och utvecklingsprocess, där vi skapar den röda tråden från förskola till vuxenutbildning i en ny organisation där stöd- och ledningsprocesserna tydliggörs .

Finspångs kommun satsar och tar stora kliv framåt inom digitalisering och därför söker vi dig som vill vara med i vår digitala satsning inom Sektor utbildning. Vi arbetar bl.a. i en Google-miljö och Hour of Code har engagerat pedagoger och elever under flera år.

Utbildningssektorn satsar, genom den digitala strategin, på att höja kompetensen inom IKT-området hos våra medarbetare i den pedagogiska verksamheten från förskolan till vuxenutbildningen. Allt för att erbjuda våra elever en stimulerande lärmiljö där digitala hjälpmedel är en naturlig del och som möjliggör att eleverna når en god måluppfyllelse.

Arbetsuppgifter:

Uppdraget består i att tillsammans med befintlig IT-pedagog, systemförvaltare, IT-samordnare och kommunens IT avdelning leda och inspirera det pedagogiska utvecklingsarbetet tillsammans med skolornas pedagoger och chefer med avseende på att utveckla lärandet med digitala verktyg för högre måluppfyllelse.
Du kommer att i samarbete med andra planera, genomföra och driva utbildningsinsatser för utbildningssektorns chefer och personal.
I uppdraget ingår att systematiskt dokumentera och utvärdera insatser inom IKT-arbetet och du kommer att ha tätt samarbete med leverantörer samt vår IT-avdelning.
Tjänsten kommer att ligga under chefen för administration och planerings ansvarsområde i den nya organisationen för utbildning.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har en dokumenterad pedagogisk högskoleutbildning, samt erfarenhet av undervisning. Du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbete och att leda kompetensinsatser för pedagoger.
Du har mycket god vana och kunskap inom ett brett område av användning av moderna lärverktyg, MIK (Medie- och informationskunnighet) samt kan visa på goda och gärna fleråriga erfarenheter av utvecklingsarbete inom IT/IKT-området i skolan.
Du har en mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Utbildning inom IT som lärande verktyg är en stor merit.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: Enligt överenskommelse inför hösten 2018.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-30

Arbetsgivarens referensnummer: Utbilsningskontoret söker en IT/IKT-pedagogA774454

Upplysningar lämnas av:

Ritha Jönsson
Administrativ chef
Mobiltelefon: 070-3081890
Telefon: 0122-85043
E-post: ritha.jonsson@finspang.se

Facklig(a) företrädare
Ann-Kristin Lindgren
Lärarnas riksförbund
Mobiltelefon: 070 2216380
E-post: ann-kristin.lindgren@ finspang.se

Ann Lindberg
Lärarförbundet
Telefon: 0122-85630
E-post: ann.lindberg@finspang.se

Tillbaka