Kock 100 % kostenheten

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Kostenheten ingår i sektor samhällsbyggnad och har 7 tillagningskök och 1 mottagningskök. Vi söker nu en kock 100 % sysselsättningsgrad tillsvidare anställning till Kostenheten. Grundplacering blir på Grosvadskökets tillagningskök.

Vi strävar efter att ha hemlagad mat med hög andel ekologiska livsmedel samt att öka andelen närproducerat.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta under köksansvarig och ingå i arbetslaget Grosvadsskolans tillagningskök som producerar ca 1200 måltider/dag. Du ingår i ett arbetslag och ansvarar för bl.a. tillagning av lunch till skolor, förskola och mat till kommunens vård- och omsorgsenheter med matdistribution samt lägerverksamhet. Köket är öppet alla årets dagar.

Som kock ska du självständigt och ansvarsfullt kunna utföra alla arbetsuppgifter i tillagningsköket med skolrestaurang. Matproduktionen består bl.a. av tillagning av lunch inkl. dietkost till skolor, förskola samt mat till äldreomsorgen. Ex. på arbetsuppgifter som ingår är att planera produktionen, råkostberedning, packning av varor, utföra egenkontroll, disk, lokalvård samt medverka i kostråd och facebook. Arbete i kostdataprogrammet Aivo ingår.

Det ingår att medverka och utveckla verksamheten och att se till att uppsatta mål och riktlinjer uppnås, vid behov arbetar du i andra kök

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har kockutbildning gärna med flerårig erfarenhet från storkökproduktion för skola/äldreomsorg eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha dokumenterad praktisk erfarenhet från arbete i storkök med tillagning av mat inkl. dietkost till, skola och/eller äldreomsorg med skolrestaurang.

Du ska ha goda datakunskaper i World och Excel. Arbete och erfarenhet från kostdataprogram är en merit.

Dina personliga egenskaper värderas högt. Vi söker dig, som har stor entusiasm och ett starkt driv med ett fokus på kundservice. Du ska självständigt kunna utföra dina arbetsuppgifter.
Du ska ha god förmåga att samarbeta och att skapa ett gott samarbetsklimat i gruppen. Du är serviceinriktad och har ett stort intresse för utvecklingsarbete. Det ingår att delta i arbetsplatsträffar. Vi vill att du tar egna initiativ och visar ansvarsförmåga.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur belastningsregistret uppvisas.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 100 %
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Schema.  Helgtjänstgöring ingår.
Tillträde: 2018-06-15. Eller efter överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-04-24

Arbetsgivarens referensnummer: CS20180406

Upplysningar lämnas av:

Catharina Stenhammar
Kostchef
Telefon: 0122-850 42

Facklig(a) företrädare
Catharina Adolfsson
ombud kommunal
Telefon: 0122-856 50

Tillbaka