100 % BARNSKÖTARE tillsvidare Viggestorps förskola

Tillbaka

Finspångs kommun har cirka 21 000 invånare och antalet anställda är cirka 1700. Kommunen är organiserad i sektorer under en förvaltning.

Sektor barn- och utbildnings verksamheter är organiserade i ledningsteam där chefer, parallellt med sitt individuella chefsuppdrag, arbetar med gemensamma planeringsförutsättningar och utvecklingsuppdrag för ökad måluppfyllelse. Elevstödet är organiserat för att vara nära enheten och eleven. I kommunen finns även en friskola, två föreningsdrivna förskolor samt ett föräldrakooperativ.

Vi har ca 2 900 barn och ungdomar från 1 - 16 år och vi är ca 460 vuxna som arbetar för en bra verksamhet. Pedagogerna är indelade i väl fungerande arbetslag med stora befogenheter att själva planera sitt arbete. Inom sektor barn- och utbildning ryms även centrala elevhälsa. Som stöd i vårt arbete har vi en förankrad ledningsdeklaration med tre ledstjärnor: ansvar, serviceanda och utveckling.

Vi samarbetar med Campus Norrköping/Linköpings universitet och ingår i den verksamhetsförlagda utbildningen på lärarprogrammet.

Arbetsuppgifter:

Du som barnskötare arbetar tillsammans med dina kollegor för att den pedagogiska verksamhetens och kvalitetsarbetet kopplas till förskolans läroplan. I detta arbete är du engagerad, motiverad och ansvarsfull i rollen som barnskötare.
Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och ser det som en styrka att man är fler i ett arbetslag, där man kompletterar varandras styrkor. Du har erfarenhet eller intresse av pedagogisk dokumentation.
Hos oss får du en möjlighet att arbeta tillsammans med positiva, utbildade pedagoger och en grupp nyfikna, kunskapstörstande barn. Förskolan har fyra åldersblandade grupper fördelat i två hus. Förskolan har en stor härlig gård som utmanar barnens utveckling och lärande.
Du kommer att arbeta 40-timmar vecka, vilket innebär att planering, reflektion och möten läggs inom schematiden. En dag/veckan är avsatt för avdelningsreflektioner på förskolan. Finspångs kommun använder sig av Qualis som stöd i det systematiska kvalitetsarbetet och vi arbetar efter prioriterade utvecklingsområden som genomsyrar verksamheten.

Viggestorps förskola är en förskola som ligger i västra delen av kommunen. I närmiljön finns både skogar och ängar. Vi har är också granne med en F-6 skola.
Förskolan har fyra avdelningar som arbetar i ett nära samarbete.
På förskolan möts du av spännande hemvister/avdelningar där miljöerna är i ständig utveckling och förändring utifrån barnens intressen. Vi ser också vår gård som en spännande mötesplats där pedagoger och barn möts i spännande utmaningar.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är utbildad barnskötare, som vill vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Du skall vara intresserad och öppen för arbeta på en förskola där utveckling är en naturlig del i arbetet.
Som barnskötare är du positiv, har en positiv barnsyn och ser barnen som kompetenta. Din uppgift är att stimulera barnen till att utforska och vara nyfikna på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt eller tillsammans med dig som medforskare.

Vill du vara med och utveckla en spännande förskola med massor av möjligheter tillsammans med engagerade kollegor som består av förskollärare och barnskötare?
Är du nyfiken och vill veta mer om tjänsten är du varmt välkommen att söka.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tjänsten kommer att utannonseras extern och internt och kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-02-07
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-12-12

Arbetsgivarens referensnummer: A735001

Upplysningar lämnas av:

Debbie Gruväng
Förskolechef
Telefon: 0122-856 23

Facklig(a) företrädare
Ulla Engberg
Kommunal
Telefon: 0122-85715, 85353

Tillbaka