Studentmedarbetare inom miljövetenskap

Tillbaka
Arbetsuppgifter:

Vi erbjuder dig arbetsuppgifter av utredningskaraktär inom kommunala miljö- och klimatfrågor.

Du kommer att ha två huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Att göra en nulägesbeskrivning för kommunens arbete med klimatanpassning. Detta uppdrag innebär att söka efter och sammanställa information om naturolyckor som historiskt drabbat kommunen och om hur dessa har hanterats. Informationssökning på webben kompletteras med intervjuer med kommunala tjänstemän. Nulägesbeskrivningen behövs för att få insikt om vilken beredskap för klimatförändringar som sedan tidigare finns i kommunen.
- Att inventera nedlagda deponier enligt metodiken MIFO, i syfte att bedöma vilka risker för miljö och hälsa som området kan innebära. Inventeringen baseras på sökning av information bland arkivmaterial, intervjuer och platsbesök. Inventeringen kommer att utgöra underlag för en strategi för hur kommunen ska hantera sina nedlagda deponier.

I mån av tid kommer uppdraget att utökas med ytterligare arbetsuppgifter av utredningskaraktär, inom ramen för arbetet med klimatanpassning och/eller hantering av nedlagda deponier.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som hösten 2017 påbörjar sista året på Miljövetarprogrammet på Linköpings universitet.

Som person är du strukturerad och har förmåga att självständigt söka information. Du har lätt för att samarbeta och få en bra kontakt med andra samt har förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

Finspångs kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Löneform: Timlön. Enligt avtal.
Varaktighet: . 20-25%. Tillträde: Augusti/September Visstidsanställning
Tidsbegränsat till:  Anställningen pågår t.o.m. juni 2018.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-04-24

Arbetsgivarens referensnummer: A664473

Upplysningar lämnas av:

Linda Olsson
(nulägesbeskrivning klimatanpassning)
Mobiltelefon: 070-2910348
Telefon: 0122-85287
E-post: linda.olsson2@finspang.se

Per Strannelid
(inventering av deponier)
Mobiltelefon: 070-6395021
Telefon: 0122-85021
E-post: per.strannelid@ finspang.se

Tillbaka