Vik. miljö- och hälsoskyddsinspektör

Tillbaka

Finspångs kommun har drygt 21 000 invånare. Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Våra största verksamhetsområden är skola och barnomsorg samt vård och social omsorg och vi arbetar även med samhällsbyggnadsfrågor, kultur- och fritidsfrågor med mera. Finspångs kommun har ca 1700 anställda.

Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Bygg- och miljöenheten ingår i sektor samhällsbyggnad och vi arbetar med allt från bygglov till livsmedelskontroll. Vår verksamhet är utåtriktad och berör på något sätt alla som bor och verkar i Finspång. Enheten omfattar idag 13 tjänster.

På miljöfunktionen arbetar vi för att skydda människors hälsa och miljö genom tillsyn och rådgivning. Vi är 6 inspektörer och en administratör. Vår målsättning är att ha fördelat huvudansvar inom olika tillsynsområden men även en större delaktighet genom projekttillsyn inom ytterligare områden. Vi hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll med att utveckla tillsynen och erbjuda en god service med hög kvalitet i ärenden.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att arbeta med tillsyn inom miljöbalkens område, främst inom avlopp och miljötillsyn. Arbetsuppgifterna kan komma att anpassas efter sökandens kompetens. Du kommer att arbetar både självständigt och i grupp i olika tillsynsprojekt där du både kan bidra med din kunskap men också få stöd och utvecklas inom nya områden.

Vi använder ärendehanteringssystemet Edp Vision.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller motsvarande kvalifikationer. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som miljöinspektör. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Det är viktigt att du har lätt för att kommunicera både muntligt och skriftligt och har förmåga att skapa förtroende och har ett respektfullt och sakligt bemötande. I myndighetsrollen krävs att du har förmågan att göra objektiva och sakliga bedömningar, ställa tydliga krav och fatta beslut.

B-körkort erfordras.

Erfarenhet:

Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Arbetstid: Dagtid. 
Tillträde: 2018-09-03
Tidsbegränsat till: 2019-08-30
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2018-05-31

Arbetsgivarens referensnummer: JS201805151

Upplysningar lämnas av:

Jonny Sävenhed
Enhetschef
Mobiltelefon: 070-57 189 79
Telefon: 0122-852 37
E-post: jonny.savenhed@ finspang.se

Facklig(a) företrädare
Lisa Andersson Hansson
Vision
Telefon: 0122-857 20, 070-668 57 20

Tillbaka