Informationssäkerhetssamordnare

Tillbaka

Tjänsten som informationssäkerhetssamordnare är placerad vid IT-avdelningen på Finspångs kommun. Avdelningen som består av 11 medarbetare finns inom Ledningsstaben och utgör ett kvalificerat stöd till kommunledning, sektorer och enheter när det gäller IT-relaterade frågor samt IT-drift och support.

Arbetsuppgifter:

Utifrån nya dataskyddsförordningen förstärker Finspångs kommun nu organisationen med dig som vill arbeta som informationssäkerhetssamordnare samt axla rollen som dataskyddsombud.
Du får nu chansen att bli vår sakkunniga, och inom ditt område ger du stöd till enheterna med bland annat riskanalyser, informationsklassning, kontinuitetsplanering och incidenthantering. Som dataskyddsombud är du kontaktyta för medborgarna i Finspångs kommun när det gäller dataskydd. Du kommer även att arbeta med ett brett kontaktnät både internt inom kommunen som externt, till exempel genom nära samarbete med organisationer och myndigheter. Genom ett oberoende förhållningssätt kommer du arbeta för att det ska vara lätt att göra rätt och med fokus på nytta och rättssäkerhet för medborgarna i Finspång.

Kvalifikationer:

- Du har kunskap om personuppgiftslagen och erfarenhet av arbete med personuppgiftsfrågor/dataskyddsfrågor.
- Du har goda kunskaper i IT-rätt och den nya dataskyddsförordningen.
- Du har erfarenhet av att leda projekt, processer och förbättringsarbeten.

Vidare för att lyckas i rollen ska du vara en god kommunikatör som på ett pedagogiskt och övertygande sätt når ut med budskap, engagerar samt skapar delaktighet och förståelse för dina frågor. Det kräver att du har ett stort intresse för dataskydd och informationssäkerhet och att du har en vilja att utveckla området och driva området framåt i samspel med andra funktioner i kommunen.
Du har hög servicekänsla, ett strukturerat arbetssätt och är relationsskapande och strategisk. Du ser möjligheter och lösningar och leder andra genom att motivera, inspirera och utveckla och kan på ett bra sätt företräda Finspångs kommun.
Tidigare arbetslivserfarenhet inom området, relevant utbildning på högskolenivå samt erfarenhet från politisk styrd organisation är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi genomför löpande urval.

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner mot bruttolöneavdrag, rabatter och andra erbjudande av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

Finspångs kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2017-09-15

Arbetsgivarens referensnummer: A708608

Upplysningar lämnas av:

Oskar Nöstdal
IT-chef
Mobiltelefon: 070-2901162
Telefon: 0122-24696
E-post: oskar.nostdal@finspang.se

Facklig(a) företrädare
Lisa Andersson-Hansson
Vision
Telefon: 0122-85720

Mats Johansson
Jusek
Telefon: 0122-85106

Tillbaka